Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με όπλο την παράδοση

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με όπλο την παράδοση

ΑΓΩΝΕΣ

Με όπλο την παράδοση

ΑΓΩΝΕΣ

H φόρμουλα 1 επιστρέφει στη Γηραιά Ήπειρο με τη Βαρκελώνη να φιλοξενεί τον 5ο αγώνα της χρονιάς. Μετά τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην έρημο του Μπαχρέιν, τόσο ο Γερμανός όσο και η Red Bull Racing επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας σε οδηγούς και κατασκευαστές αντίστοιχα. Κι εκεί φιλοδοξούν να παραμείνουν το απόγευμα της Κυριακής, στηριζόμενοι και στην καλή παράδοση. Η αυστριακή ομάδα έχει κυριαρχήσει πλήρως στη Βαρκελώνη την τελευταία διετία. Το 2010 ο Μαρκ Γουέμπερ πήρε την pole position που μετέτρεψε σε νίκη ενώ πέρυσι, ο Αυστραλός επικράτησε πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά ήταν η σειρά του Φέτελ να πανηγυρίσει στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο περυσινός νικητής λοιπόν, μίλησε για τα μυστικά της πίστας που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου.

«Απ’ όλες τις πίστες που φιλοξενούν Grand Prix, η Βαρκελώνη είναι εκείνη που ξέρουμε καλύτερα αφού έχουμε κάνει πολλές δοκιμές εδώ τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η εμπειρία από τις δοκιμές δεν βοηθάει πάντα, μιας και η συνεχώς μεταβαλλόμενη κατεύθυνση του ανέμου εδώ, μπορεί να φέρει αρνητικές εκπλήξεις. Ειδικά στην πρώτη στροφή. Σε γενικές γραμμές, ένα μονοθέσιο που αποδίδει αεροδυναμικά εδώ, αποδίδει παντού. Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο με ενδιαφέρον. Στις δοκιμές εξέλιξης της προηγούμενης εβδομάδας, δουλέψαμε με το πακέτο που θα χρησιμοποιήσουμε στη Βαρκελώνη, αν και απαιτείται περισσότερη δουλειά πάνω στο στήσιμο του μονοθεσίου την Παρασκευή», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.