Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision Urbanaut: Το νέο minivan της MINI

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision Urbanaut: Το νέο minivan της MINI

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision Urbanaut: Το νέο minivan της MINI

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Vision Urbanaut… έρχεται από το μέλλον, με στόχο να παρέχει νέες, ολοκληρωμένες εμπειρίες αναψυχής στους επιβαίνοντες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη ενός ιδιαίτερα… αμφιλεγόμενου ψηφιακού πρωτότυπου οχήματος προχώρησε η MINI, μετά από κάποιες teaser φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο λόγος για ένα ηλεκτρικό minivan με την κωδική ονομασία “Vision Urbanaut”, το οποίο παραπέμπει σε… κινούμενο σαλόνι και φέρει άκρως μινιμαλιστική και νεωτεριστική σχεδίαση. Αρκεί κανείς να ανοίξει την μία και μοναδική, συρόμενη κεντρική θύρα του μοντέλου προκειμένου να συστηθεί με τον χώρο αναψυχής όπου δεσπόζουν γήινα χρώματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτός απαρτίζεται από 4 καθίσματα, εκ των οποίων τα δύο μπροστινά αποτυπώνονται σε μορφή πολυθρόνων, περιστρεφόμενων με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτούν προς τα πίσω.

Το Vision Urbanaut βρίθει καινοτομιών, όπως είναι η δυνατότητα μετατροπής της θέσης του οδηγού σε καναπέ, παρέχοντάς του κάποιες ώρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Ακόμη, κοσμείται από ιδιαίτερα στιλιστικά στοιχεία όπως είναι το φυτό, που πλαισιώνεται από ένα ψηφιακό ρολόι και ο καναπές-κρεβάτι σε μοβ χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει αφθονία γυάλινων επιφανειών, οι οποίες παρέχουν περιμετρική ορατότητα στον περιβάλλοντα χώρα.

Advertisement

Το μοντέλο κινείται, είτε με τον οδηγό να έχει τον έλεγχο μέσω ενός τιμονιού και ενός πεντάλ, είτε πλήρως αυτόνομα. Παράλληλα, υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπου και παρέχονται όλες οι πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος.

Advertisement

Η MINI, μέσω του συγκεκριμένου minivan, επιθυμεί να παρέχει στους επιβάτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία και στο πλαίσιο αυτό ενσωματώνει έναν διακόπτη (ονόματι Mini Token) μέσω του οποίου επιλέγονται τρία (3) προγράμματα (Chill, Wanderlust και Vibe). Τα λεγόμενα MINI Moments.

Το πρώτο επιτρέπει στους επιβαίνοντες να χαλαρώσουν (μεταξύ των άλλων ρυθμίζεται το πίσω κάθισμα-καναπές), το Wanderlust είναι σχεδιασμένο για τις συνθήκες που το όχημα κινείται -αυτόνομα ή από τον οδηγό-, ενώ το Vibe συνθέτει ένα σκηνικό εξωστρέφειας και διάδρασης.

Advertisement

Εξωτερικά, επικρατεί μια πλήρως φουτουριστική σχεδίαση, με τις ιδιαίτερες ζάντες, το λιτό, αλλά μοντέρνο αμάξωμα και την κλειστή γρίλια (σ.σ. το όχημα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια).

Σημειώνεται πως μέσω του Vision Urbanaut, η MINI καταδεικνύει τις περιβαλλοντικές τις ανησυχίες. Μάρτυρα συνιστά όχι μόνο η ηλεκτρική υπόσταση του αυτοκινήτου, αλλά και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Κυρίαρχο στο εσωτερικό είναι το πλεκτό ύφασμα, ενώ τόσο στο τιμόνι όσο και σε τμήματα του πατώματος έχει χρησιμοποιηθεί φελλός.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το ηλεκτρικό MINI είναι αστραπή

Test: MINI John Cooper Works GP

Δύο νέα crossover από τη MINI προσεχώς