Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυο νέα crossover από τη MINI προσεχώς

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυο νέα crossover από τη MINI προσεχώς

ΝΕΑ

Δυο νέα crossover από τη MINI προσεχώς

ΝΕΑ

Η MINI έχει ανακοινώσει σχέδια για την εκ νέου ευθυγράμμιση της γκάμας της με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, στην ενίσχυση της θέσης της στην Κίνα και στην επιμονή της στα premium crossover.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι έχουν συμβεί πολλά στα 20 χρόνια από την επανέναρξη της μάρκας, η MINI αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα υπάρχει μια πλήρης γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων σε όλες τις εκδόσεις.

Ωστόσο, η μάρκα δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα, καθώς θα εξακολουθεί να προσφέρει κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οι οποίοι εξακολουθούν να αποτελούν ιδανική λύση στις μετακινήσεις. Τούτου λεχθέντος, ολόκληρη η γκάμα δεν θα προσφέρεται με θερμικούς κινητήρες, καθώς προφανώς θα περιορίζονται στα «μικρά» αυτοκίνητα της μάρκας όπως και στο επερχόμενο συμπαγές crossover.

Το μεγαλύτερο crossover θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, ενώ το επόμενο Countryman θα διαθέτει τόσο θερμικούς όσο και ηλεκτρικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Στο μέλλον θα υπάρχει ένα νέο μέλλον στην «premium compact κατηγορία». Η MINI δεν αποκάλυψε αρκετά, αλλά υπονόησε πως το αυτοκίνητο θα είναι σχετικά μεγάλο καθώς θα “ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις πολλών πελατών όσον αφορά το χώρο και την ευελιξία”. Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε “Κάθε νέο μοντέλο θα συνεχίσει να είναι ένα τυπικό MINI”.

Για την αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα, τα ηλεκτρικά πρόκειται να κατασκευαστούν εκεί από το 2023. Θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα και θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με τη Great Wall Motor.

Advertisement

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως «Τα μοντέλα John Cooper Works αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των συνολικών πωλήσεων για τη μάρκα MINI, ενώ, τα ηλεκτρικά μοντέλα κερδίζουν σταθερά έδαφος σε δημοτικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

To MINI Countryman Powered By X-Raid

Νέα ειδική έκδοση Paddy Hopkirk για το Mini Cooper S

Οδηγούμε το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4

Advertisement