Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Suzuki Swace Hybrid: Με την βοήθεια της Toyota (+τιμές)

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Swace Hybrid: Με την βοήθεια της Toyota (+τιμές)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Suzuki Swace Hybrid: Με την βοήθεια της Toyota (+τιμές)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Suzuki παρουσίασε το νέo Swace, ένα νέο, για την γκάμα της, Station Wagon που βασίζεται στην Toyota Corolla. Αποδίδει συνδυαστικά 122 ίππους (κινητήρας 1800 κ.εκ. και ηλεκτροκινητήρας 72 ίππων). Κατανάλωση από 4,4 λ. /100 χλμ και χαμηλές εκπομπές ρύπων (99 γρ./χλμ. μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Advertisement
Advertisement

Το νέο Suzuki Swace έρχεται να προσθέσει, στην ήδη εξηλεκτρισμένη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων μας την τεχνολογία Strong Hybrid.

Δυναμικό και sport, το Swace αιχμαλωτίζει τα βλέμματα. Η επιβλητική κυψελωτή μάσκα πλαισιώνεται από δυναμικούς προβολείς LED με λειτουργία BI-LED, με κάθε λεπτομέρεια να χαρακτηρίζεται από κομψότητα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή αίσθηση. Το μεγάλο άνοιγμα της μάσκας και o σχεδιασμός των προβολέων ομίχλης αποτελούν βασικά στοιχεία του Sport σχεδιασμού της Suzuki. Οι βαμμένες μαύρες κυψελωτές γρίλιες του προφυλακτήρα έρχονται να τονίσουν περαιτέρω την Sport αίσθηση. Η σχεδίαση με έντονες γραμμές στα φτερά και στις πόρτες καθώς και το σχήμα των παραθύρων αναδεικνύουν τη δυναμική/Sport κίνηση του αυτοκινήτου. Τέλος η σχεδίαση των πίσω φτερών και οι γραμμές των φωτιστικών σωμάτων τονίζουν το πλάτος του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Το Swace προσφέρει μια πλούσια παλέτα επτά επιλογών χρωμάτων αμαξώματος, White Pearl Crystal Shine, Super White, Precious Silver, Black Mica, Dark Blue Mica, Phantom Brown Metallic και Oxide Bronze Metallic τα οποία δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Minimal Κομψότητα στο εσωτερικό

Στην καμπίνα, ο κομψός σχεδιασμός προσφέρει εργονομία κι άνεση σε όλους τους επιβάτες. Ο εντυπωσιακός πίνακας οργάνων είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ενός ενιαίου συνόλου που ξεκινάει από το ταμπλό και επεκτείνεται μέχρι τα διακοσμητικά των θυρών, αγκαλιάζοντας οδηγό και συνεπιβάτες σε μια χαλαρωτική οδηγική εμπειρία. Οι μαλακές επενδύσεις, οι σπορ διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα ασημί ή χρωμίου συμπληρώνουν την εικόνα. Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, η λειτουργία κλιματισμού S-FLOW και η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης κινητού δείχνουν την υψηλή τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας και περιλαμβάνει την Οθόνη Ενέργειας, το σύστημα Bluetooth, με χειριστήρια επάνω στο τιμόνι καθώς και δυνατότητα υποστήριξης Apple CarPlay για iPhone, αλλά και Android Auto και MirrorLink για συμβατά smartphones. Μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία για τη Suzuki αποτελεί το θερμαινόμενο τιμόνι τόσο στην έκδοση GL+ όσο και στην GLX. Την άνεση στον τομέα αυτό συμπληρώνουν τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα.

Advertisement

Χώρος Αποσκευών

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο έως και 596 λίτρα, ενώ μπορεί να επεκταθεί με το κατέβασμα των πίσω καθισμάτων και να φτάσει έως τα 1.606 λίτρα. Η βάση του χώρου αποσκευών είναι διπλής όψεως. Η μία όψη έχει επένδυση μοκέτας ενώ η άλλη έχει επίστρωση με ανθεκτική στο νερό ρητίνη, για τη μεταφορά υγρών ή λερωμένων αντικειμένων.

 

Advertisement

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα που κινεί το Swace με τον ηλεκτροκινητήρα, τον κινητήρα ή και με τα δύο, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Προσφέρει όχι μόνο εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και ομαλή κύλιση και δυναμική επιτάχυνση. Ο ηλεκτροκινητήρας εκκινεί αθόρυβα και ομαλά. Σε υψηλότερες ταχύτητες και σε περιπτώσεις απότομης επιτάχυνσης, το Station Wagon της Suzuki κινείται τόσο με τον ηλεκτροκινητήρα όσο και με έναν ισχυρό αλλά οικονομικό βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων ενώ παράλληλα επαναφορτίζεται κι η υβριδική μπαταρία, εάν χρειάζεται. Η ηλεκτρική ενέργεια δημιουργείται από την περιστροφή του κινητήρα μέσω μιας γεννήτριας όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή και από την περιστροφή των τροχών μέσω του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιβράδυνση.

Η μετάδοση πραγματοποιείται με το αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Στο κιβώτιο e-CVT η κίνηση είναι αδιάκοπη, αθόρυβη και ομαλή στις αλλαγές, χαρίζοντάς μια απίστευτα ήρεμη εμπειρία οδήγησης. Εδώ δεν υπάρχει ιμάντας ούτε και τροχαλίες όπως σε ένα παραδοσιακό CVT.  Τη θέση τους παίρνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ (MG1 ισχύος 23KW & MG2 ισχύος 53KW), τα οποία συνδέονται με ένα πλανητικό μηχανισμό γραναζιών, ανάλογο με αυτόν που υπάρχει στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων (Power Split Device).

Επιλογή λειτουργίας οδήγησης

Ανάλογα με τις προτιμήσεις ή τις οδηγικές συνθήκες, ο οδηγός μπορεί επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες NORMAL, ECO ή SPORT. Οι τεχνολογίες ασφάλειας προσφέρουν την προστασία που κάθε οδηγός χρειάζεται για να απολαμβάνει με τους συνεπιβάτες του τη διαδρομή, όποιος κι εάν είναι ο προορισμός. Τα συστήματα υποβοήθησης κι άνετης οδήγησης παρακολουθούν με έξυπνο τρόπο το περιβάλλον μειώνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μία σειρά από λειτουργίες που απλοποιούν τη διαδικασία του παρκαρίσματος, διατηρούν το όχημα στη λωρίδα του, διευκολύνουν την οδήγηση σε πυκνή κίνηση, ώστε ο οδηγός να απολαμβάνει στο έπακρο την απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Τιμές

1.8L GL+ Hybrid 122PS  25.180 ευρώ

1.8L GLX Hybrid 122PS 27.180 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Swace: Η Toyota Corolla της Suzuki
Επιστρέφει το Suzuki Samurai;
Το Suzuki Jimny σε turbo πεντάθυρη έκδοση