Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το νέο Kia Niro (+video)

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη επαφή με το νέο Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το νέο Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Βρισκόμαστε στη Φρανκφούρτη για να πάρουμε μια πρώτη εντύπωση από το νέο Niro που θα είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας από τα μέσα Ιουλίου. Τότε θα ανακοινωθούν και οι τιμές του.

Advertisement
Advertisement

Το Niro της Kia είναι ένα από τα νέα μοντέλα που διευρύνουν ακόμη περισσότερο την κατηγορία των κόμπακτ SUV. Κεντρίζει το ενδιαφέρον χάρη στην κομψή του εμφάνιση, το high-tech εσωτερικό και την πληθώρα σε εκδόσεις κινητήρων.

Ταξιδέψαμε μέχρι την Φρανκφούρτη, για να πάρουμε μία πρώτη εντύπωση από το ολοκαίνουργιο Niro που από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο από ότι βλέπετε στην οθόνη σας.

Με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4,42 μέτρα, το Niro τοποθετείται πάνω από το Stonic και κάτω από το Sportage. Με το τελευταίο οι σχεδιαστικές επιρροές είναι εμφανείς, κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό με το πολύ εντυπωσιακό ταμπλό και τις οθόνες σε ένα ενιαίο πάνελ.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν και μέχρι τις 13 Ιουλίου υπάρχει εμπάργκο για να σας μεταφέρουμε τις οδηγικές μας εντυπώσεις. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως το Niro θα λανσαριστεί σε τρείς εκδόσεις με τα μηχανικά μέρη να προέρχονται από το αδερφό Hyundai Kona.

Advertisement

Οι δύο από αυτές έχουν κινητήρα βενζίνης στα 1.600 κ.εκ. και είναι μία πλήρως υβριδική με 141 ίππους και μία plug-in υβριδική με 183 ίππους. Το Niro έχει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση με ένα μοτέρ στον μπροστινό άξονα που αποδίδει 204 ίππους και μια μπαταρία 64,8 kWh για αυτονομία έως 483 χιλιόμετρα.

Advertisement

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε σε περίπου δύο εβδομάδες στην αναλυτική μας παρουσίαση με τις οδηγικές μας εντυπώσεις. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το σχετικό μας βίντεο από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Niro στην Φρανκφούρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 180 PS 2WD 7DCT
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range AWD
Συγκριτική δοκιμή: Kia EV6 AWD vs Ford Mustang Mach-E RWD vs VW ID.4 GTX

Advertisement