Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Peugeot RCZ με τα 270 PS

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το Peugeot RCZ με τα 270 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Peugeot RCZ με τα 270 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Peugeot είναι μία ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία που επέλεξε το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ για μία παγκόσμια πρεμιέρα. Το RCZ R είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της γαλλικής εταιρείας. Φέρει το γνωστό 1.6 THP, εξελιγμένο όμως ώστε να αποδίδει 270 PS και 33,6 kgm ροπής!

Advertisement
Advertisement

Ο turbo κινητήρας βοηθάει το γαλλικό sport coupe να επιταχύνει στα 100 km/h σε 5,9 sec και όμως επιβαρύνει το περιβάλλον με μόλις 145 g. CO2 ανά km. Και αυτό καθώς πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και ο περιορισμός του βάρους, κατά 17kg σε σχέση με το απλό RCZ των 200 PS.

Το RCZ R θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (κόκκινα, μαύρο, γκρι και λευκό) και οπτικά ξεχωρίζει από τη μαύρη ματ οροφή, τους αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς των 19 ιντσών (με ελαστικά 235/40), την πίσω αεροτομή, το διαχύτη με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 10 mm.

Το εσωτερικό «φωνάζει» ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι ξεχωριστό. Τα sport καθίσματα από δέρμα napa και αλκαντάρα, το δερμάτινο τιμόνι, οι κόκκινες ραφές στο ταμπλό, ο επιλογέας του 6τάχυτου κιβωτίου, μέχρι και η χρωμιωμένη ταμπέλα στη βάση της κεντρικής κονσόλας με το γράμμα «R» δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Οι επισκέπτες της έκθεσης της Φρανκφούρτης θα μπορέσουν να το δουν από κοντά τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του νέου έτους.[nggallery id=2833]