Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Bimota έφτιαξε ένα RCZ με 304 ίππους!

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bimota έφτιαξε ένα RCZ με 304 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Bimota έφτιαξε ένα RCZ με 304 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τι γυρεύει ένα σπορ coupe σε έκθεση μοτοσικλέτας; Την ερώτηση αυτή κάνουν προφανώς οι επισκέπτες του Motor Bike Expo στη Βερόνα της Ιταλίας. Στο περίπτερο της Bimota, του μικρού κατασκευαστή σπορ μοτοσικλετών, βρίσκεται ένα «πειραγμένο» Peugeot RCZ R.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Bimota πήρε λοιπόν το προσθιοκίνητο γαλλικό coupe και του έδωσε αφενός τα χρώματά της, αφετέρου μία σειρά αναβαθμίσεις. Αρχίζοντας από τον κινητήρα, ο 1.6 turbo αποδίδει επιπλέον 34 PS, φθάνει δηλαδή σε μέγιστη ισχύ τα 304 PS. Στις φωτογραφίες είναι εμφανείς οι επεμβάσεις στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό του RCZ R, με τις επενδύσεις από αλκαντάρα να ντύνουν καθίσματα, ταμπλό και τιμόνι.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν όμως και κάτω από την… προβιά, όπως στις αναρτήσεις (χαμήλωσαν κατά 10 mm) ή στο σύστημα πέδησης της Brembo. Ως γνωστόν, το RCZ R εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen. Η Bimota δεν προτίθεται να λανσάρει τη συγκεκριμένη έκδοση (έχει την κωδική ονομασία PB104) π.χ. από κοινού με την Peugeot, απλά θέλησε να τραβήξει με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον του κοινού και των μέσων ενημέρωσης. Κάτι που μάλλον πέτυχε.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ τον Carlos Sainz να οδηγεί το Peugeot RCZ R με τα 270 PS.