Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi A3 40 TFSIe: Το… ψάχνει ο ανταγωνισμός

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A3 40 TFSIe: Το… ψάχνει ο ανταγωνισμός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi A3 40 TFSIe: Το… ψάχνει ο ανταγωνισμός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Audi Α3 αποτελεί μια εκλεπτυσμένη ποιοτική κατασκευή που διευρύνει με το τρόπο της το glamour στο άνω άκρο των μικρομεσαίων. Με την τεχνολογία TFSI e το καλό γίνεται ακόμη καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Με ξεκάθαρους προσανατολισμούς, επαναπροσδιορίζει την ελίτ στα τέσσερα και κάτι μέτρα με σκοπό να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία των προκατόχων του.

Ο εναρμονισμός με την εταιρική ταυτότητα και κατ’ επέκταση ο μη αιφνιδιασμός σε σχεδιαστικό επίπεδο, η πρόθεση για προσέγγιση σπορτίφ ρότας και το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο αποτέλεσαν τις προτεραιότητες και στην έκδοση 40 TFSI e.

Στην καρδιά του A3 40 TFSI e ζει και βασιλεύει ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας TFSI των 150 ίππων, ο οποίος σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους χαρίζοντας κορυφαίες επιταχύνσεις κάθε φορά που βυθίζεις το γκάζι.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου S-Tronic έξι σχέσεων με τις επιδόσεις να είναι πραγματικά εξαιρετικές, καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για το 40 ΤFSI e.

Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου των 13,0 kWh και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τις απώλειες για τους χώρους των επιβατών και των αποσκευών.

Advertisement

Μία πλήρης φόρτιση επαρκεί για 78 χιλιόμετρα, ενώ χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 3,6 kW η διαδικασία της φόρτισης διαρκεί έως και 6 ώρες σε οικιακό ρεύμα ή περίπου στο μισό σε ένα wallbox.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προφίλ οδήγησης: αμιγώς ηλεκτρικό (EV), με αποκλειστική χρήση του βενζινοκινητήρα για να διατηρηθεί η μπαταρία για ηλεκτρική οδήγηση αργότερα (hold), για την φόρτιση της μπαταρίας (charge) και τέλος ο συνδυασμός και των δύο κινητήρων (hybrid).

Advertisement

Στο plug-in υβριδικό A3 Sportback υπάρχει επίσης και μία προχωρημένη διάταξη του ψηφιακού πίνακα οργάνων Virtual Cockpit, η οποία παρέχει στον οδηγό πληροφορίες για την συνολική ισχύ του συστήματος, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την τρέχουσα αυτονομία ενώ με έναν πολύ όμορφο τρόπο γίνεται αντιληπτή σε πραγματικό χρόνο η διαχείριση της ενέργειας και η ανάκτηση από το σύστημα πέδησης.

Το νέο plug-in υβριδικό A3 Sportback TFSI 40 e διαθέτει ένα κορυφαίας ποιότητας και εξοπλισμού εσωτερικό ενώ έχει αναβαθμίσει συνολικά τον οδηγικό του χαρακτήρα, διαθέτοντας πιο σπορ ταμπεραμέντο και μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης.

Advertisement

Το Audi A3 PHEV δεν διαφέρει από το ελκυστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο A3 Sportback. Η σημαντικότερη διαφορά διακρίνεται στο εμπρός αριστερό φτερό του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει η θύρα φόρτισης. Η επιβλητική εξαγωνική μάσκα και η δυναμική σιλουέτα είναι στοιχεία που -ανέκαθεν- ξεχώριζαν στο hatchback μοντέλο, ενώ τα νέα φώτα με Matrix LED τεχνολογία αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα.

Το νέο Α3 40 TFSI e είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο συνολικά. Άμεσα αναγνωρίσιμο ως ακριβό αυτοκίνητο, διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και μια απαράμιλλη ποιότητα δανεισμένη απευθείας από τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Το plug in hybrid σύστημα προσθέτει πολύτιμους πόντους στην εξίσωση, βελτιώνοντας δραστικά τις επιδόσεις και μειώνοντας ευεργετικά την κατανάλωση καυσίμου. Ότι καλύτερο δηλαδή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση για το Audi A3 Sportback 40 TFSI e
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Σας βάζει στην… πρίζα!
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Ποιότητα και τεχνολογία από το μέλλον