Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Mας βάζει στην… πρίζα!

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Mας βάζει στην… πρίζα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Mας βάζει στην… πρίζα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τεχνολογία plug in hybrid της Audi ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών στο άτρωτο Audi A3 ακόμη ψηλότερα. Δύσκολα θα ζητήσεις κάτι περισσότερο από ένα πολυτελές σύγχρονο hatchback.

Advertisement
Advertisement

To νέο A3 Sportback 40 TFSI e διαθέτει λοιπόν πειστικές απαντήσεις σε κάθε δύσκολο ερώτημα. Και επιδόσεις και οικονομία καυσίμου και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ποιότητα.

Στα σπλάχνα του φωλιάζει ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας TFSI των 150 ίππων ο οποίος σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους χαρίζοντας κορυφαίες επιταχύνσεις κάθε φορά που βυθίζεις το γκάζι.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου S-Tronic έξι σχέσεων με τις επιδόσεις να είναι πραγματικά εξαιρετικές, καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για το 40 ΤFSI e.

Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου των 13,0 kWh και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τις απώλειες για τους χώρους των επιβατών και των αποσκευών.

Μία πλήρης φόρτιση επαρκεί για 78 χιλιόμετρα, ενώ χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 3,6 kW η διαδικασία της φόρτισης διαρκεί έως και 6 ώρες σε οικιακό ρεύμα ή περίπου στο μισό σε ένα wallbox.

Advertisement

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προφίλ οδήγησης: αμιγώς ηλεκτρικό (EV), με αποκλειστική χρήση του βενζινοκινητήρα για να διατηρηθεί η μπαταρία για ηλεκτρική οδήγηση αργότερα (hold), για την φόρτιση της μπαταρίας (charge), και τέλος ο συνδυασμός και των δύο κινητήρων (hybrid).

Advertisement

Στο plug-in υβριδικό A3 Sportback υπάρχει επίσης και μία διαφορετική διάταξη του ψηφιακού πίνακα οργάνων Virtual Cockpit η οποία παρέχει στον οδηγό πληροφορίες για την συνολική ισχύ του συστήματος, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την τρέχουσα αυτονομία ενώ με έναν πολύ όμορφο τρόπο γίνεται αντιληπτή σε πραγματικό χρόνο η διαχείριση της ενέργειας και η ανάκτηση από το σύστημα πέδησης.

Το νέο plug-in υβριδικό A3 Sportback TFSI 40 e διαθέτει ένα κορυφαίας ποιότητας και εξοπλισμού εσωτερικό ενώ έχει αναβαθμίσει συνολικά τον οδηγικό του χαρακτήρα, διαθέτοντας πιο σπορ ταμπεραμέντο και μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης.

Advertisement

Το Audi A3 plug-in hybrid δεν διαφέρει από το ελκυστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο A3 Sportback. Η σημαντικότερη διαφορά διακρίνεται στο εμπρός αριστερό φτερό του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει η θύρα φόρτισης. Η επιβλητική εξαγωνική μάσκα και η δυναμική σιλουέτα είναι στοιχεία που -ανέκαθεν- ξεχώριζαν στο hatchback μοντέλο, ενώ τα νέα φώτα με Matrix LED τεχνολογία αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα.

Για την Audi το plug in hybrid A3 αποτελεί ξεκάθαρα ένα κερδισμένο στοίχημα στα premium hatch τα οποία όχι μόνο κλείνουν τα μάτια στον εξηλεκτρισμό αλλά μπορούν ταυτόχρονα να ικανοποιήσουν πολλά και διαφορετικά προφίλ αγοραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Ποιότητα και τεχνολογία από το μέλλον
Δοκιμή: Audi A3 Sportback 40 TFSI e 204 PS
Video: Το plug-in υβριδικό Audi A3 με 78 km ηλεκτρικής αυτονομίας