Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2022-1

Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση για το Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση για το Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Audi 2022-1

Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση για το Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Audi 2022-1

Το Audi A3 Sportback 40 TFSI e ανεβάζει σίγουρα τον πήχη πολύ ψηλά πλέον, συνδυάζοντας με μαεστρία τις κορυφαίες επιδόσεις με το μικρό οικονομικό αντίτιμο σε καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα πεντάθυρα είχαν μπροστά τους τη μία και μοναδική επιλογή: Να σηκώσουν τον πήχη σε δυσθεώρητα επίπεδα σε όλους τους τομείς, κυρίως να μετατραπούν σε ρηξικέλευθα αυτοκίνητα που κατακλύζονται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αστράφτουν σε επίπεδο ποιότητας και πολυτέλειας.

Θα μου πείτε σωστά, πως για το Audi A3 ανέκαθεν αυτό ήταν το περιβάλλον στο οποίο ανατράφηκε, οπότε προφανώς οι αντίπαλοι θα πρέπει να διανύσουν την απόσταση για να φτάσουν στο επίπεδό του.

Το καταξιωμένο A3 Sportback με την all time classic αισθητική αποπνέει avantgard αέρα χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Η φόρμα του εξελίσσεται μεθοδικά από γενιά σε γενιά, θέτοντας τις βάσεις για μια κλασική πλέον εικόνα στην κοινωνία των επονομαζόμενων «καλών» αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα σχεδιαστικά “νεύρα” περιμετρικά δίνουν το «παρών», όπως και η μεγάλη μάσκα στο ρύγχος. Γεγονός είναι πάντως πως η έκδοση S line με τις υπέροχες 18άρες ζάντες κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια του Α3.

Στο εσωτερικό του A3 Sportback 40 TFSI e, ας όψεται το σύγχρονο σύστημα πολυμέσων MMI στην κεντρική οθόνη αφής των 10,1”. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Virtual Cockpit στο Audi) δεν μπορούσε να λείπει από από ένα premium hatch που διαλαλεί περίτρανα τη high tech υπόστασή του.

Advertisement

Υπόδειγμα ακριβείας στην οδική συμπεριφορά, το A3 Sportback 40 TFSI e σε προδιαθέτει να ανεβάσεις σταδιακά τον ρυθμό αναζητώντας δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές. Το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που σου παρέχει είναι κυρίαρχο. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι όσο σφιχτή χρειάζεται, με αποτέλεσμα να ελέγχoνται άριστα οι κινήσεις του αμαξώματος.

Advertisement

Το A3 δεν θα γείρει, δεν πρόκειται να ξεκολλήσει ή να σε αιφνιδιάσει, εκτελώντας χωρίς μεμψιμοιρίες τις εντολές σου. Με τέτοιο πλαίσιο, τέτοια στοιχεία κινηματικής από την ανάρτηση, φαρδιά μετατρόχια και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, το A3 Sportback 40 TFSI e υπερψηφίζει εύκολα την άκρατη αποτελεσματικότητα.

Ο 4κύλινδρος 1.4 TFSI βενζινοκινητήρας του Α3 αποδίδει 150 ίππους (110 kW) και ροπή 250 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας με τη σειρά του έχει ισχύ 80 kW (109 PS) και ροπή 330 Nm, με τις συνδυαστικές τιμές να ανέρχονται σε 204 ίππους και 350 Nm ροπής, αντίστοιχα. Στην πράξη λοιπόν, η ώθηση και οι άμεσες επιταχύνσεις κάθε φορά που βυθίζεις το δεξί πόδι εντυπωσιάζουν.

Advertisement

Σημειώστε τέλος, πως για τη φόρτιση της μπαταρίας του Α3 απαιτούνται από 4 ή 6 ώρες, σε wallbox ή οικιακή πρίζα, αντίστοιχα. Εύκολα και γρήγορα χωρίς άγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Σας βάζει στην… πρίζα!
Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)
Οι λόγοι που το καλύτερο Audi A3 που φτιάχτηκε ποτέ είναι PHEV