Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσίαση για το νέο VW Golf GTI Clubsport 45

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρουσίαση για το νέο VW Golf GTI Clubsport 45

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσίαση για το νέο VW Golf GTI Clubsport 45

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η VW γιορτάζει την 45η επέτειο του Golf GTI, λανσάροντας μιας ειδική έκδοση του GTI Clubsport η οποία έχει ακόμη πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι του 1976 η VW λάνσαρε στην αγορά μια ισχυρή έκδοση του Golf η οποία έμελλε να αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο: Το GTI. Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η ισχυρή εκδοχή του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της έχει παραχθεί σε περισσότερα από 2,3 εκατ. αντίτυπα. 

Προκειμένου, λοιπόν, να γιορτάσει τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το πρώτο Golf GTI, η VW λανσάρει την επετειακή έκδοση VW Golf GTI Clubsport 45, η οποία κοσμείται από διάφορα στιλιστικά στοιχεία που ενισχύουν τον «αθλητικό» χαρακτήρα του.

Εξωτερικά, δεσπόζει μια μαύρη οροφή με ομόχρωμη αεροτομή, 19άρες ζάντες αλουμινίου Scottsdale με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και κόκκινες (Tornado Red) λεπτομέρειες. Σε Tornado Red είναι επίσης οι δαγκάνες των φρένων, η μία «στρώση» στην οριζόντια λωρίδα της μάσκας και το λογότυπο “GTI” στη θύρα του πορτ-παγκάζ, ενώ όμορφη νότα συνιστούν τα λογότυπα “45” στη βάση των πίσω πλαϊνών θυρών.

Advertisement
Advertisement

Τα στιλιστικά στοιχεία σε κόκκινο χρώμα κάνουν την εμφάνισή τους και στην καμπίνα, και κυρίως σε ταμπλό και καθίσματα, ενώ στην πλάτη των τελευταίων συναντάμε το… έμβλημα “GTI”. Παράλληλα, στο σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι δεσπόζουσα παρουσία έχει το έμβλημα “45”, ενώ ως στάνταρ προσφέρονται κεντρικοί προβολείς τεχνολογίας IQ.Light LED Matrix.

Διαφορές στο μηχανικό σκέλος δεν συναντάμε. Ως εκ τούτου διατηρείται η βελτιωμένη έκδοση του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα EA888, ο οποίος παράγει 300 ps και 400 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο DSG7, το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 6.0 sec, με την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Συγκριτικά με το «απλό» GTI, η ανάρτηση είναι αναθεωρημένη, με την απόσταση του μοντέλου από το έδαφος να μειώνεται κατά 15 χλστ., ενώ διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ,  και εμπρός ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement

Σημειώνεται πως στην επετειακή έκδοση VW Golf GTI Clubsport 45 προσφέρεται ως στάνταρ το πακέτο “Race” το οποίο ενσωματώνει σπορ σύστημα εξάτμισης και δυνατότητα «αφαίρεσης» του κόφτη ταχύτητας (250 χλμ./ώρα).

Οι παραγγελίες για το VW Golf GTI Clubsport 45 στην Ευρώπη ξεκίνησαν σήμερα, 1η Μαρτίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
VW ID.4 – Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας
Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4
VW: Θέλετε ένα ηλεκτρικό κάμπριο;