Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Kia Sportage

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Kia Sportage

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Kia Sportage

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το ολοκαίνουριο Sportage, το οποίο είναι ολιστικά αναβαθμισμένο.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών με πρωταγωνιστή το νέο Kia Sportage, οι Νοτιοκορεάτες προχώρησαν στην πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου.

Αυτό βασίζεται (όπως και το Hyundai Tucson) στη νέα πλατφόρμα N3 με υψηλά ποσοστά χάλυψη υπερ-υψηλής αντοχής (Advanced/Ultra High Strength Steel), κάτι που καθιστά το πλαίσιο πιο άκαμπτο, βελτιώνει την ποιότητα κύλισης, την ευστάθεια και την ηχομόνωση και ταυτόχρονα ενισχύει το εκδρομικό του ταλέντο.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η Kia, το νέο Sportage συνδυάζει την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα, με όπλο του τις διαστάσεις. Το μήκος είναι 4.600 χλστ., το πλάτος 1.865 χλστ., το ύψος 1.660 χλστ. και το μεταξόνιο φτάνει τα 2.755 χλστ. Ο χώρος για τα πόδια και το κεφάλι των πίσω επιβατών φτάνουν τα 1.055 και 1.000 χλστ αντίστοιχα, όταν η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ αγγίζει τα 637 λτ!

Το SUV εξοπλίζεται με το ολοκαίνουριο Terrain Mode που επενεργεί σε διάφορα συστήματα, με φόντο την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε χιόνι (Snow), άμμο (Sand) και λάσπη (Mud). Το «παρών» δίνουν επίσης και η τεχνολογία ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης Electric Control Suspension (ECS) όπως και τα on-road προγράμματα οδήγησης Eco, Normal και Sport.

Advertisement

Εντός της καμπίνας η εικόνα είναι ιδιαιτέρα προηγμένη με έμφαση στην ψηψιοποίηση. Highlight συνιστά το μεγάλο πάνελ δίδυμων οθονών, για το σύστημα πολυμέσων και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων – αμφότερες 12 ιντσών.

Advertisement

Πλούσια είναι και η παλέτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης ADAS, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις λειτουργίες Forward Collision-Avoidance Assist (Σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης), Highway Driving Assist (HDA), και Navigation-based Smart Cruise Control (Έξυπνος ρυθμιστής ταχύτητας με συνεχή αξιοποίηση των δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης).

Σχεδιαστικά, όπως είδαμε  το νέο Kia Sportage έχει υποβληθεί σε… extreme makeover, με την πελώρια tiger nose να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και να πλαισιώνεται από LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Στο προφίλ υπάρχουν ζάντες 17,18 και 19 ιντσών (ανάλογα την έκδοση), ενώ στο πίσω μέρος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, η διακριτική αεροτομή και τα γκρι πλαστικά προστατευτικά στο κάτω μέρος.

Advertisement

Στη χώρα μας το μοντέλο θα διατεθεί με τα κινητήρια σύνολα του Hyundai Tucson, ήτοι με 48βολτους 1.600αρηδες κινητήρες βενζίνης (150 και 180 PS) και πετρελαίου 136 ίππων –  τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Η γκάμα επίσης θα περιλαμβάνει ένα πλήρως υβριδικό κινητήρα 1,6 λτ., απόδοσης 230 PS/350 Nm ροπής (είτε FWD είτε 4WD) , όπως και μια plug-in υβριδική έκδοση 265 PS/350 Nm ροπής.

Η άφιξη του ολοκαίνουριου Kia Sportage στη χώρα μας αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτες εικόνες του νέου Kia Sportage
Το νέο Kia Sportage δοκιμάζεται στο Nurburgring
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς