Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Kia Sportage δοκιμάζεται στο Nurburgring

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Kia Sportage δοκιμάζεται στο Nurburgring

ΝΕΑ

Το νέο Kia Sportage δοκιμάζεται στο Nurburgring

ΝΕΑ

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε το νέο Kia Sportage κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στην πίστα του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Η πέμπτη γενιά του Kia Sportage βρίσκεται σε φάση εντατικής εξέλιξης και φαίνεται πως το νέο μοντέλο θα συνεχίσει την συνταγή της στενών τεχνολογικών δεσμών με το αδελφό Tuscon της Hyundai που επίσης ξεκινά με τη νέα γενιά του.

Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες του νέο Sportage κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring δείχνουν πως οι ομοιότητες με το Tuscon θα αφορούν και τις διαστάσεις των δύο κορεάτικων μοντέλων. Πάντως αν και το έντονο καμουφλάζ του πρωτότυπου δοκιμών δεν αφήνει περιθώρια για την διαπίστωση αισθητικών λεπτομερειών φαίνεται πως στη μάσκα θα κυριαρχεί η χαρακτηριστική στα μοντέλα της Kia μεγάλη κυψελοειδής εισαγωγή  που εκτείνεται σε μεγάλο πλάτος. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος είναι πολύ πιθανό το νέο Sportage θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Kia Sorento.

Kia Sportage 2022

Advertisement
Advertisement

Σε τεχνολογικό επίπεδο το Sportage αναμένεται να υιοθετεί την ίδια σειρά κινητήρων με το Tuscon πράγμα που σημαίνει πως οι επιλογές θα ξεκινούν από τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα. Από εκεί και πέρα είναι σχεδόν σίγουρο πως η γκάμα θα συμπληρώνεται από την απλή υβριδική έκδοση με κινητήρα 1.6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων καθώς και την plug-in υβριδική έκδοση με τον ίδιο θερμικό κινητήρα αλλά ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και βέβαια μεγαλύτερη μπαταρία η οποία θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ικανή να καλύψει τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Επιπλέον εκτός από την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφάλειας και συνδεσιμότητας του κορεάτικου ομίλου το νέο Tuscon θα διαθέτει και πολλά νέα εξοπλιστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα τα ενεργά αμορτισέρ που προσφέρονται για πρώτη φορά στο μεσαίο SUV της Kia. Η πρεμιέρα του νέου Sportage αναμένεται μέσα στο 2022.

Kia Sportage 2022

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Hyundai: 12 νέα SUV/Crossover μέχρι τα τέλη του 2021

To ηλεκτρικό Hyundai Kona γίνεται αγωνιστικό (video)

Advertisement

Hyundai Ioniq 5: Ένα ηλεκτρικό crossover με cool εμφάνιση

 

 

Advertisement