ΝΕΑ

Νέο Kia Sportage: Αυτό είναι επίσημα

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Kia Sportage: Αυτό είναι επίσημα

ΝΕΑ

Νέο Kia Sportage: Αυτό είναι επίσημα

ΝΕΑ

H Kia αποκάλυψε πλήρως το Sportage, κρατώντας όμως τις τεχνικές λεπτομέρειες για το καλοκαίρι σε ότι αφορά την Κορέα και το φθινόπωρο για την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στο ραντεβού της η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου Sportage της 5ης γενιάς, που πραγματικά είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με το μοντέλο που γνωρίζουμε. Και αυτό γιατί ακολουθεί πλήρως την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United που πρωτοεμφανίστηκε με το ηλεκτρικό EV6.

Εδώ υπάρχει όμως μια διαφορετική προσέγγιση με μια μεγάλη μάσκα που καλύπτει όλο το πλάτος του SUV και αποτελεί την εξέλιξη της γνωστής Tiger Nose της μάρκας. Ονομάζεται Digital Tiger Nose και συνδυάζεται με εξίσου χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας σχήματος μπούμερανγκ. Τα οποία επεκτείνονται στον αρμό που διαχωρίζει το καπό από τα φτερά εξασφαλίζοντας μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και διαχωρίζουν στην ουσία τη μάσκα από τους προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Νέα θα είναι και η πιο σπορ έκδοση Sportage X-Line που θα διακρίνεται κυρίως από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες και μαρσπιέ, ενώ στο εσωτερικό θα έχει μαύρες ή πράσινες επενδύσεις και ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Και στη βασική έκδοση ο διάκοσμος θα χαρακτηρίζεται από τη διχρωμία του ταμπλό, ενώ οπτικά ξεχωρίζει η κυρτή οθόνη που κάτω από ένα ενιαίο κρύσταλλο συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment. Χαρακτηριστικοί είναι και αεραγωγοί, ενώ ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου είναι περιστροφικός.

Advertisement

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες είναι βέβαιο πως το νέο Kia Sportage εκτός από το πλαίσιο θα μοιράζεται και τους κινητήρες με το Hyundai Tucson. Έτσι τα 1.600 κυβικά με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V θα είναι η βάση τόσο για τα σύνολα βενζίνης (150 και 180 ίπποι) όσο και diesel (136 ίπποι). Πέρα από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και τετρακίνητες, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο ένα πλήρως υβριδικό σύστημα πρόωσης (230 ίπποι) όσο και ένα plug-in υβριδικό (265 ίπποι).

Το νέο Kia Sportage θα είναι στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους, ενώ όπως έχουμε ήδη αναφέρει θα υπάρχει για πρώτη φορά έκδοσή τους ειδικά εξελιγμένη για την ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτες εικόνες του νέου Kia Sportage
Το νέο Kia Sportage δοκιμάζεται στο Nurburgring
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς

 

Advertisement