Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Ford Ranger Raptor Special Edition

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Ford Ranger Raptor Special Edition

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Ford Ranger Raptor Special Edition

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Ford ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του Raptor, προσθέτοντας στη γκάμα του και μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

H Ford γιορτάζει την εντυπωσιακή εμπορική πορεία του Ranger στην ευρωπαϊκή αγορά, αποκαλύπτοντας μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που αφορά το κορυφαίο Raptor.

Ο λόγος για το Ranger Raptor Special Edition, το οποίο διατηρεί τον 2λιτρο twin turbo diesel EcoBlue. Ο τελευταίος παράγει 213 PS και 500 Nm ροπής και πλαισιώνεται από ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οι μοναδικές αλλαγές συγκριτικά με το «απλό» μοντέλο εντοπίζονται στον τομέα της εμφάνισης, τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το Ford Ranger Raptor Special Edition θα προσφέρεται στα χρώματα Performance Blue, Conquer Grey και Frozen White, που συνδυάζονται με μαύρα αγωνιστικά αυτοκόλλητα. Τα τελευταία εντοπίζονται στο καπό, την οροφή, στο κάτω μέρος των πλευρικών θυρών, στην πίσω πόρτα και στα φτερά και έχουν κόκκινο περίγραμμα, ένα στοιχείο που τονίζει περαιτέρω τον δυναμικό χαρακτήρα του pick-up.

Advertisement

Επιπλέον δόσεις στιλ παρέχει επίσης το μαύρο φινίρισμα της μάσκας, των θόλων των τροχών, των προφυλακτήρων και των χειρολαβών στις θύρες. Ο συγκεκριμένος χρωματισμός διαφοροποιεί την Special Edition από το «απλό» Raptor, όπου τα παραπάνω στοιχεία έχουν γκρι χρώμα.

Αντίστοιχη σχεδιαστική γλώσσα ακολουθείται και στο εσωτερικό. Το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων, το εσωτερικό των θυρών και τα δερμάτινα καθίσματα ενσωματώνουν κόκκινες διακοσμητικές ραφές. Παράλληλα, τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετα και να παρέχουν καλή πλευρική στήριξη υπό οποιαδήποτε συνθήκη και κατά την περιήγηση σε κάθε είδους τερέν.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το Ford Ranger Raptor βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα της Ford Performance, ενώ –συγκριτικά με τα ταπεινά Ranger- τα μετατρόχια είναι μεγαλύτερα κατά 150 mm, την ίδια ώρα που η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 51 mm. Πρόκειται για στοιχεία που ενισχύουν σημαντικά το off-road ταλέντο του μοντέλου.

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί αλουμινένια διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω με αμορτισέρ της FOX. Αυτά ενσωματώνουν το σύστημα Position Sensitive Damping που διαχειρίζεται τις δυνάμεις απόσβεσης ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Το Ford Ranger Raptor Special Edition θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες της Ford τον Οκτώβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ηλεκτρικό Ford Bronco
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E