Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Hyundai RΝ30 Concept ταράζει το Παρίσι

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Hyundai RΝ30 Concept ταράζει το Παρίσι

ΝΕΑ

To Hyundai RΝ30 Concept ταράζει το Παρίσι

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το σπορ παρακλάδι της Hyundai που θα ακούει στο όνομα «N», με τους Κορεάτες να παρουσιάζουν στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον πρώτο εκπρόσωπο αυτού: το εντυπωσιακό RN30 Concept!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ένα θηρίο που συγκεντρώνει όλη την αγωνιστική τεχνολογία από τη συμμετοχή της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), προσφέροντας επιδόσεις που κόβουν την ανάσα! Βασίζεται στο νέο i30 αλλά φορώντας προβιά… λύκου, εύλογο αποτέλεσμα μετά τη συνεργασία της Hyundai Motorsport, του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Κέντρου της μάρκας αλλά και του Τμήματος Επιδόσεων αυτής.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας, που προσφέρει 380 PS και 46.0 kgm ροπής! Η ισχύς περνά στους τροχούς χάρη σε DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ για να είναι εφικτή η διαχείριση όλης αυτής της δύναμης, η Hyundai έχει εξοπλίσει το RN30 με σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

concept-rn30-concept-d640

Το σύστημα Electronic Variable Exhaust συνεισφέρει με τον εμπλουτισμό της ηχητικής απόλαυσης που κορυφώνεται εναρμονιζόμενη με την επιτάχυνση του RN30 ενώ το eLSD, το προηγμένο ηλεκτρονικό διαφορετικό αποτελεί το φύλακα άγγελο που εξασφαλίζει την ύπαρξη της απαιτούμενης ροπής σε όλους τους τροχούς.

concept-rn30-concept-f640

Advertisement

Αρωγός στην επίτευξη εντυπωσιακό επιδόσεων είναι το μειωμένο συνολικό βάρος του οχήματος αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτά ήρθαν με την καινοτόμο χρήση πλαστικών υλικών (και όχι ανθρακονημάτων και ενισχυμένων πολυμερών) που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την κορυφαία χημική εταιρεία BASF.

concept-rn30-concept-a640

Advertisement

Η εμφάνισή του είναι δραματική. Είναι 30mm πιο φαρδύ από το απλό i30 και κατά 84mm πιο χαμηλό. Οι αεραγωγοί, το σπόιλερ εμπρός και στο πλάι, οι μεγάλοι θόλοι πάνω από τους τροχούς 19 ιντσών, ο μεγάλος διαχύτης, τα μικρά φωτιστικά σώματα αλλά και η επιβλητική πίσω αεροτομή συνθέτουν το «επιθετικό» οπτικό παζλ.

concept-rn30-concept-e640tall

Το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο και πολεμικό. Μπάκετ καθίσματα αγωνιστικού τύπου, roll cage, τιμόνι με ηλεκτρονικές ενδείξεις και puddles για τις αλλαγές σχέσεων, αλλά και κάμερες όπου ο οδηγός μπορεί να καταγράψει τις εντός πίστας εμπειρίες του.

Advertisement

concept-rn30-concept-c640

Όλα αυτά, είναι το αποτέλεσμα της «κληρονομιάς» των N2025 Gran Turismo, RM15 και RM16, που από τη θεωρεία μεταφέρθηκαν στην πράξη, με το RN30 Concept να αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσα στο 2017!