Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Toyota Corolla επέστρεψε και επίσημα (video)

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Toyota Corolla επέστρεψε και επίσημα (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Toyota Corolla επέστρεψε και επίσημα (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση πραγματοποιεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού η νέα, αναγεννημένη Toyota Corolla που αντικαθιστά πλέον το Auris. Οι Ιάπωνες τη λανσάρουν στην Ευρώπη με δύο τύπους αμαξωμάτων, ως 5θυρο hatch και ως wagon.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instragram.com/SeitanF1)

Αμφότερα πατάνε στην πλατφόρμα TNGA GA-C της Toyota (TNGA-Toyota New Global Architecture), που έχει χαμηλωμένο κέντρο βάρους επιτρέποντας έτσι καλύτερη οδηγική εμπειρία, κράτημα και σταθερότητα. Αυτό δεν συνέβαινε στο Auris όπου κάθε έκδοση πατούσε και σε άλλη πλατφόρμα.

Στη station εκδοχή της, η νέα Corolla είναι 58mm μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο Auris και με μεγαλύτερο κατά 100mm μεταξόνιο, υποσχόμενη τους καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες στην κατηγορία. Αξιοσημείωτες είναι και οι διαστάσεις του χώρου αποσκευών που φτάνουν τα 598 lt!

Advertisement
Advertisement

Σας είχαμε ήδη δείξει τη νέα μορφή του μοντέλου, τόσο στην 5θυρη εκδοχή ή στην wagon, όμως η ουσία είναι πως πλέον έχουμε και τεχνικά στοιχεία για τη νέα Toyota Corolla.

Μάλιστα, αποτελεί εφαλτήριο της νέας στρατηγικής διπλών υβριδικών επιλογών που θα προσφέρει η μάρκα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τι σημαίνει αυτό; Τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσε σε δύο διαφορετικά υβριδικά σύνολα!

Παράλληλα η Corolla θα προσφέρεται και με έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, που θα είναι ένας υπέρ-τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1.2 lt που αποδίδει 116 PS.

Advertisement

Στις υβριδικές επιλογές, τα αυτοφορτιζόμενα σύνολα συνεργάζονται είτε με 1800άρη κινητήρα απόδοσης 122 PS και ροπής της τάξης των 142 Nm, είτε με δίλιτρο των 180 PS με ροπή της τάξης των 192 Nm.

Προφανώς ο πρώτος (που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα που συνεισφέρει 72 PS και 163 Nm ροπής) με έμφαση στην οικονομία και ο δεύτερος προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Advertisement

toyota-corolla-2019-a640

To εσωτερικό της νέας Corolla δεν παρεκκλίνει από τα γνώριμα στοιχεία της Toyota. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η λιτή αλλά προσεγμένη εικόνα, με το μοντέλο να αφήνει αίσθηση υψηλής ποιότητας.

Η Corolla είναι το ‘όνομα’ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως καθώς από το 1966 που κυκλοφορεί με διάφορε μορφές στις αγορές του κόσμου, έχει πωληθεί σε περισσότερα από 45 εκατομμύρια κομμάτια.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…