Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Touring Sports

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Touring Sports

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Touring Sports

ΝΕΑ

Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για αντικατάσταση του ονόματος «Auris» από το «Corolla» στο νέο της μικρομεσαίο, η Toyota παρουσιάζει και τη στέισον βάγκον έκδοση του μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την πρώτη Corolla Touring Sports στην ιστορία, η οποία θα αντικαταστήσει το προηγούμενο Toyota Auris Touring Sports ως η πιο πρακτική έκδοση στη γκάμα της νέας Corolla.

Το νέο μοντέλο σύμφωνα πάντα με την Toyota, έρχεται με ένα πολύ μακρύ μεταξόνιο 2,7 μέτρων που αναμένεται να προσφέρει άνετους χώρους για τους επιβάτες του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα έχει μεγαλώσει αισθητά ο όγκος του πορτ-μπαγκάζ σε σχέση με το Auris Touring Sports (598 λίτρα από 507).

Corolla Touring Sports (1)

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά, η νέα στέισον βάγκον έκδοση της Corolla έχει πολλά κοινά με το αμάξωμα του 5θυρου μοντέλου που είχαμε δει ως «Auris» στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε ένα μοντέρνο και πολύ δυναμικό αποτέλεσμα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουμε το νέο ταμπλό με την τοποθετημένη ψηλά στο κέντρο της κονσόλας οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ενώ δεν λείπουν και στοιχεία τεχνολογίας όπως head-up-display, wireless φόρτιση κινητού, αλλά και premium ηχοσύστημα της JBL.

Corolla Touring Sports (2)

Advertisement

Τεχνικά, χτισμένη πάνω στη νεότερη TNGA πλατφόρμα της μάρκας, η νέα Corolla Touring Sports θα έχει ανάρτηση με Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και Πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Οι κινητήρες θα είναι το 1.2 lt. turbo μοτέρ βενζίνης με 116 ίππους, καθώς και δύο υβριδικές επιλογές, μία με ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.8 lt. και 122 ίππων και μια με 2λιτρο μοτέρ και 180 ίππους. Η νέα Corolla Touring Sports όπως άλλωστε και η χάτσμπακ Corolla, δεν θα έχει diesel επιλογή στη γκάμα.

Advertisement

Corolla Touring Sports (3)