Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Τέλος το Toyota Auris, ζήτω η Corolla

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Τέλος το Toyota Auris, ζήτω η Corolla

ΝΕΑ

Επίσημο: Τέλος το Toyota Auris, ζήτω η Corolla

ΝΕΑ

Η Toyota πήρε τη στρατηγική απόφαση να επαναφέρει το θρυλικό όνομα «Corolla», το οποίο θα υιοθετηθεί παγκοσμίως για τη νέα γενιά του hatchback της στο C-Segment. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει ακόμα σε sedan και wagon εκδόσεις, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2019. Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και το τέλος του δρόμου σε ότι αφορά στο όνομα «Auris».

Η Corolla θα πατάει στη νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα της Toyota (TNGA- Toyota New Global Architecture), η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στους τρεις τύπους αμαξώματος ενώ μέχρι σήμερα, κάθε ένας πατούσε σε διαφορετική.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες θα λανσάρουν και τους τρεις τύπους αμαξώματος σε υβριδικές εκδόσεις. Μάλιστα στο επικείμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα δούμε στο περίπτερο της Toyota τόσο τη νέα Corolla Touring Sports, όσο και την hatchback εκδοχή, αμφότερες στην υβριδική τους εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

«Η τεχνολογία αλλά και η σχεδιαστική φιλοσοφία της TNGA, φέρνει μία εντελώς νέα διάσταση στα μοντέλα μας στο C-segment. Με επιπρόσθετη αξία την ποιότητα, την αντοχή και την αξιοπιστία του ονόματος της Corolla, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τις αξίες που επιθυμούν. Ξεχωριστό σχεδιασμό, ποιότητα στο εσωτερικό, απόλαυση στην οδήγηση, ισχυρούς αλλά παράλληλα οικονομικούς υβριδικούς κινητήρες», είπε σχετικά ο Πρόεδρος και CEO της Toyota Ευρώπης Dr. Johan van Zyl.

Η Corolla είναι το ‘όνομα’ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως καθώς από το 1966 που κυκλοφορεί με διάφορε μορφές στις αγορές του κόσμου, έχει πωληθεί σε περισσότερα από 45 εκατομμύρια κομμάτια.