Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Σε κυκλοφορία το Dacia Duster pick up

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Σε κυκλοφορία το Dacia Duster pick up

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Σε κυκλοφορία το Dacia Duster pick up

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μοντέλο θα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για τους επαγγελματίες που συνηθίζουν να περιηγούνται σε κακοτράχαλα εδάφη.

Advertisement
Advertisement

Πριν δύο χρόνια – με μια μέρα απόκλιση – η ρουμανική εταιρεία Romturingia παρουσίασε μια πρωτότυπη pick up έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της Dacia, Duster, προοριζόμενη για επαγγελματική χρήση.

Από τη στιγμή εκείνη, μέχρι και σήμερα, οι δυο ομογενείς εταιρείες συνεργάστηκαν για τη σύνθεση μιας έκδοσης που θα περάσει τη γραμμή παραγωγής. Όπερ και εγένετο το Dacia Duster pick-up.

Το 4×4 μοντέλο είναι με μονή καμπίνα, η καρότσα φέρει μήκος 1,65 μέτρα και είναι ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μισού τόνου (500 κιλά). Η πίσω πόρτα είναι κατασκευασμένη από σύνθετα υλικά τα οποία καλύπτουν μια μεταλλική κατασκευή, ενώ στο πάνω μέρος ενσωματώνεται ένα τρίτο φωτιστικό σώμα που αφορά το φρενάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με το SUV, το pick up φέρει μικρότερο μήκος (4.341 mm) κατά 19mm, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 224 mm. Προσφέρεται αποκλειστικά στο χρώμα Glacier White, ενσωματώνει ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών, ενώ ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Hill Start Assist, Hill Descent Control, ESP, ABS, EBD καθώς και αερόσακους.

Όσον αφορά την τροφοδότηση του μοντέλου, αυτή διενεργείται αποκλειστικά μέσω ενός turbo πετρελαιοκινητήρα του 1,5 λίτρου (BlueDCi), ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Η Dacia αναφέρει πως η μέγιστη ροπή αντιστοιχεί σε 260 Nm (2.000 σ.α.λ.) ενώ η μέση κατανάλωση αποτυπώνεται σε 4,93 λίτρα (NEDC).

Advertisement

Σημειώνεται πως το μοντέλο προσφέρεται στη ρουμανική αγορά στις 22.546 ευρώ, με τους ενδιαφερόμενους (σ.σ. στη γειτονική χώρα) να μπορούν να καταθέσουν αίτηση παραγγελίας. Η μάρκα, τέλος, δεν έχει διευκρινίσει αν το μοντέλο εξαχθεί και στις υπόλοιπες αγορές.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Dacia

Στην Ελλάδα το 7θέσιο Dacia Lodgy (+τιμές)

Advertisement

Θα θέλαμε αυτά τα Renault & Dacia;