Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Dacia Duster Pickup

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Dacia Duster Pickup

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Dacia Duster Pickup

ΝΕΑ

Και όμως, η pick up έκδοση του νέας γενιάς Dacia Duster δεν προέρχεται από την ίδια την εταιρεία, αλλά από τον Ρουμάνο κατασκευαστή αμαξωμάτων Romturingia, που και στο παρελθόν, τον Οκτώβριο του 2014, έχει λανσάρει για πρώτη φορά μία αντίστοιχη έκδοση βασισμένη στο παλιότερο Duster.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου είχε περιοριστεί μόλις στα 500 κομμάτια, ενώ η υψηλή για τα δεδομένα της Ρουμανίας, τιμή του δεν  έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα. Έξι μήνες μετά η Renault παρουσίασε το δικό της μοντέλο, το τετράπορτο Dacia Oroch, που διατέθηκε σε χώρες της Ν. Αμερικής.  Από την στιγμή που η ρουμανική εταιρεία παρουσίασε το 2017 το νέας γενιάς Duster, ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθεί και η pick up έκδοσή του. Όπερ και εγένετο, στη φετινή  Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων, στο Ανόβερο, όπου η Romturingia παρουσίασε το νέο της μοντέλο, σε πρωτότυπη μορφή.

6eb3d139-2018-dacia-duster-pickup-by-romturingia-1-chariatis-530

Διατηρώντας στην ουσία το γνωστό Duster, τουλάχιστον μέχρι τη μεσαία κολόνα, η εταιρεία αφαίρεσε το υπόλοιπο του αμαξώματος, τοποθετώντας μία καρότσα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων dCi, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους, ενώ η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς.  Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν το συγκεκριμένο μοντέλο θα βγει και επίσημα σε παραγωγή.

Advertisement

f78bbaa7-2018-dacia-duster-pickup-by-romturingia-4-chariatis-640