Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ

ΝΕΑ

Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ

ΝΕΑ

Όσο και αν θα θέλαμε να δούμε την Bugatti να μπαίνει στο παιχνίδι μιας από τις πιο απαιτητικές αγωνιστικές δοκιμασίες η εντυπωσιακή Chiron Terracross είναι προς το παρόν μια ευφάνταστη ψηφιακή απεικόνιση ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Advertisement
Advertisement

Είμαστε σίγουροι πως πολλοί θα προτιμούσαν η Bugatti να αποφάσιζε τη δημιουργία μιας εξωφρενικής έκδοσης της Chiron όπως η ψηφιακή Terracross πάρα ένα ακόμα hyper-SUV όπως πιθανότατα θα κάνει κάποια στιγμή.

Η ιδέα της ψηλωμένης και σκληροτράχηλης Chiron ανήκει στον Rafal Czaniecki, έναν βιομηχανικό σχεδιαστή που εργάζεται στην Κίνα ο οποίος φαντάστηκε το πανάκριβο hypercar σαν ένα μοντέλο ικανό να τα βάλει με τις πιο δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες όπως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα που τρέχουν στο Ράλι Ντακάρ. Δεν γνωρίζουμε εάν πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι αγωνιστικές Porsche 911 και 959 από το παρελθόν ή η πρόσφατη δημιουργία της Singer με αντίστοιχο ύφος όμως η ουσία είναι πως ο σχεδιαστής έχει αποδώσει με εξαιρετική ευστοχία ένα αυτοκίνητο που μόνο με την εικόνα του φανερώνει τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του.

bugatti chiron terracross

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής έχει διατηρήσει αμετάβλητες τις αναλογίες της σιλουέτας της Chiron αλλά έχει διαμορφώσει ανάλογα σχεδόν κάθε λεπτομέρεια επάνω σε αυτή. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι βέβαια η ανάρτηση με την πολύ μεγάλη διαδρομή, οι διαφορετικής σχεδιάσης ζάντες με τα ειδικά εκτός δρόμου ελαστικά όπως και η ρεζέρβα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο εκτός δρόμου χαρακτήρας τονίζεται από τις προστατευτικές μπάρες στο εμπρός και πίσω μέρος καθώς και από τις προεκτάσεις των φτερών οι οποίες σύμφωνα με τον Czaniecki θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί – όπως και πολλά ακόμα εξωτερικά πρόσθετα στοιχεία – από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

bugatti chiron terracross

Διαβάστε επίσης
Τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων (+video)
Τα Drive Modes της Bugatti Chiron (video)
Πόσο κοστίζουν τα ρολόγια της Bugatti;