Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Bugatti Chiron Super Sport αναλαμβάνει δράση (video)

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Bugatti Chiron Super Sport αναλαμβάνει δράση (video)

ΝΕΑ

Η νέα Bugatti Chiron Super Sport αναλαμβάνει δράση (video)

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουριο πανίσχυρο μοντέλο από το Molsheim πάτησε ήδη άσφαλτο και εντυπωσιάζει.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγα 24ωρα η Bugatti αποκάλυψε τη νέα Chiron Super Sport, ένα hypercar που είναι πιο ισχυρό από την «απλή» Chiron και πιο πολιτισμένο από τη Super Sport 300+.

Σύμφωνα με τους διοικούντες της μάρκας από το Molsheim, το νέο μοντέλο συστήνεται με… Άγιο Δισκοπότηρο της αυτοκίνησης, καθώς καταφέρνει να «παντρέψει» τις εξωφρενικές επιδόσεις με τις άνετες μετακινήσεις

Η ολοκαίνουρια Chiron Super Sport κινείται από τον γνωστό W16 των 8.000 κ.εκ., υποβληθείς σε επεμβάσεις ώστε να παράγει +100 PS συγκριτικά με τη Chiron. Η ισχύς του, λοιπόν, φτάνει τους 1.600 ίππους, ενώ ισάριθμα είναι και τα Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις αφορούν τους στροβυλοσυμπιεστές (μεγαλύτεροι), την αντλία λαδιού, τις κυλινδροκεφαλές και το σύστημα μετάδοσης. Επίσης, το όριο περιστροφής του μοτέρ αυξήθηκε κατά 300 σ.α.λ. αγγίζοντας πλέον τις 7.100, με τη ροπή να αποδίδεται σταθερά στο φάσμα 2.0007.000 σ.α.λ.

Περί επιδόσεων, το 0-200 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 5,8 δλ., το 0-300 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 12,1 δλ. και η τελική φτάνει τα 440 χλμ./ώρα. Υπενθυμίζεται πως η «ακραία» Super Sport+  επιταχύνει μέχρι και τα 490 χλμ./ώρα!

Advertisement

Στο επίκεντρο του προσωπικού της γαλλικής πολυτελούς φίρμας βρέθηκε και η βελτίωση της αεροδυναμικής. Το μήκος του αυτοκινήτου μάκρυνε κατά 25 εκατ., η διατομή του διαχύτη αυξήθηκε και στο μπροστινό μέρος, δίπλα στους πλευρικούς αεραγωγούς, προστέθηκαν κουρτίνες αέρα που βελτιώνουν περαιτέρω τη ροή του αέρα, μειώνοντας την οπισθέλκουσα.

Advertisement

Το μοντέλο κάθεται σε νέες αλουμινένιες ζάντες 5 ακτινών (σχήμα “Y”) με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Τέλος, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης απομακρύνθηκαν από το κέντρο και πλέον εδρεύουν στις δύο άκρες, σε δυάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)

Advertisement