Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Έρχονται 3 νέα Dacia

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Έρχονται 3 νέα Dacia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Έρχονται 3 νέα Dacia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο όμιλος Renault παρουσίασε το πενταετές πλάνο της Dacia, το οποίο θα την καταστήσει ακόμα πιο κερδοφόρα. Μεγάλη είδηση συνιστά και η αποκάλυψη του Dacia Bigster Concept το οποίο προλειαίνει το έδαφος για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο στρατηγικό του πλάνο αποκάλυψε ο όμιλος Renault, το οποίο φέρει την ονομασία “Renaulution” και μεταξύ άλλων αφορά και το μέλλον της low-budget μάρκας του ομίλου, της Dacia.

Ειδικότερα, αναλύθηκε το 5ετές πλάνο της ρουμανικής εταιρείας,  ενώ, όπως ανακοινώθηκε, Dacia και Lada θα δραστηριοποιούνται ως μια ενιαία επιχειρηματική μονάδα.

Advertisement
Advertisement

Οι βασικοί πυλώνες, στους οποίους θα βασιστεί το πενταετές πλάνο της Dacia είναι οι εξής:

-Μείωση του κόστους που αφορά την ανάπτυξη των προϊόντων

– Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της συμμαχίας “Renault-Nissan-Mitsubishi

Advertisement

–   Αξιοποίηση της ολοκαίνουριας, ιδιαίτερα ανταγωνιστικής πλατφόρμας της συμμαχίας “Alliance”, CMF-B, η οποία θα επιτρέψει τόσο στη Lada όσο και στη Dacia να χρησιμοποιούν μία (1) αντί για τέσσερις (4) πλατφόρμες και 11 τύπους αμαξώματος έναντι 18. Παράλληλα, η εν λόγω πλατφόρμα θα καταστήσει δυνατή την παραγωγή μοντέλων που θα αξιοποιούν εναλλακτικές μορφές κίνησης (CNG/LPG), καθώς και υβριδικά μοτέρ.

– Ανταγωνιστική γκάμα, η οποία το 2021 εμπλουτίζεται με τα νέα Sandero, Logan και Dacia Spring (φθηνότερο ηλεκτρικό), ενώ μέχρι το 2025 θα έχουν λανσαριστεί και επιπλέον 3.

Advertisement

– Δυναμική είσοδος στην κατηγορία των C-SUV, μέσω ενός οχήματος το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Bigster Concept.

Bigster Concept

Advertisement

Περί Bigster Concept ο λόγος, πρόκειται για ένα δυναμικό SUV το οποίο εμπνέεται αρκετά από το Duster , και θα μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια. Θα φέρει μήκος 4,6 μ., ήτοι θα είναι κατά -περίπου 28 εκατ. μακρύτερο από το δημοφιλές SUV της ρουμανικής εταιρείας.

Όλες οι μελέτες με φόντο το νέο SUV, αποσκοπούν στο να εξοπλίσουν με τη δυνατότητα να ενσωματώνει υβριδικά κινητήρια σύνολα, ενώ θα υποστηρίζει τόσο την υγραεριοκίνηση (LPG) όσο και την κίνηση μέσω φυσικού αερίου (CNG).

Σχεδιαστικά, στο μοντέλο φέρει μια ιδιαίτερα φουτουριστική εμφάνιση, με αιχμή του δόρατος τα ξεχωριστά εμπρός φωτιστικά σώματα που διατρέχουν το μπροστινό μέρος. Παράλληλα, έχει υιοθετηθεί μια μυώδης εμφάνιση, η οποία είναι εμφανής τόσο στο καπό όσο και στα φτερά (εμπρός αλλά και πίσω).

Σημειώνεται, τέλος, πως, σύμφωνα με τη Dacia, το μοντέλο θα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικά.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Σε κυκλοφορία το Dacia Duster pick up

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Dacia

Στην Ελλάδα το 7θέσιο Dacia Lodgy (+τιμές)