Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Η επιτομή της καινοτομίας (+video)

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Mercedes S-Class: Η επιτομή της καινοτομίας (+video)

ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Η επιτομή της καινοτομίας (+video)

ΝΕΑ

Η ολοκαίνουρια λιμουζίνα της Mercedes έχει εκκινήσει την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά φιγουράροντας ως ένα από τα πιο ασφαλή και πρωτοποριακά μοντέλα που έχει γνωρίσει η αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Νωπές παραμένουν οι μνήμες από την παγκόσμια – διαδικτυακή πρεμιέρα της ολοκαίνουριας Mercedes S-Class η οποία συνιστά την επιτομή της ασφάλειας και της προηγμένες τεχνολογίας.

Η γερμανική μάρκα έχει εστιάσει στο «τρίπτυχο» προστασία – καινοτομία- αλληλεπίδραση, στοιχεία που απλώνονται αρμονικά σε κάθε σπιθαμή του αμαξώματός της.

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 142.560 ευρώ, η οποία αφορά την έκδοση Mercedes S 350 d των 286 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Από τι, όμως, θα επωφεληθούν όσοι επιλέξουν να το αποκτήσουν; Φιλοσοφικός πυρήνας της μάρκας είναι η θωράκιση των επιβατών, για την οποία καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το σύστημα E-Active Body Control που ανυψώνει το όχημα κατά 8 εκ. -εν ριπή οφθαλμού- όταν η σύγκρουση είναι τετελεσμένο γεγονός.

Επιπροσθέτως, η ασφάλεια δεν μετριάζεται όσο περνάμε στις πίσω θέσεις, μιας και ενσωματώνονται αερόσακοι και για όσους βρίσκονται στη γαλαρία.

Advertisement

Το μοντέλο φέρει αεροδυναμική τιμή 0,22, ο κύκλος στροφής μειώνεται έως και 2 μέτρα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί στα 550 λίτρα, ενώ η ψυχαγώγηση των επιβαινόντων διατελείται μέσω της νέας κεντρικής οθόνης ΟLED των 12,8 ιντσών.

Υπενθυμίζεται πως η νέα Mercedes S-Class διατίθεται τόσο σε κινητήρες βενζίνης όσο και πετρελαίου, ενώ υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση (S580e) η οποία ενσαρκώνει το όραμα της γερμανικής μάρκας για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη. Η Merceds S580e τροφοδοτείται από τον 6κύλινδρο turbo κινητήρα των 3.0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο «αντλεί» ενέργεια από μια μπαταρία των 28 kWh.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Νέα Mercedes S-Class: Επίσημη παρουσίαση

Advertisement

Πόσο κοστίζει η ολοκαίνουρια Mercedes S-Class στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα οι νέες κορυφαίες Mercedes-AMG GT (+τιμή)