Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βρήκαμε στην Ελλάδα το πιο φθηνό ηλεκτρικό (+video)

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρήκαμε στην Ελλάδα το πιο φθηνό ηλεκτρικό (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βρήκαμε στην Ελλάδα το πιο φθηνό ηλεκτρικό (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με κόστος ρεύματος κάτω από 2 ευρώ στα 100 χλμ. το αυτοκίνητο αποτελεί μία λύση στις καθημερινές μετακινήσεις. Δείτε στο ρεπορτάζ του Newsauto πώς είναι να ζεις με το συγκεκριμένο Crossover.

Advertisement
Advertisement

Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα θα εισαχθεί επίσημα από την ελληνική αντιπροσωπεία (ΤΕΟΡΕΝ), τις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει κόσμος που το έχει ήδη στα χέρια του και το κυκλοφορεί στους δρόμους.

Βρήκαμε ένα από αυτά και συνομιλήσαμε με τον γιο του ιδιοκτήτη, που είναι αυτός ο οποίος οργάνωσε όλη την εισαγωγή και… έπεισε την οικογένειά του να το αποκτήσει. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ήδη είναι ιδιοκτήτες ενός ακόμα Dacia και η απόκτηση του ηλεκτρικού Spring ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το φθηνότερο στην Ευρώπη

«Είναι το πιο φθηνό στην Ευρώπη. Ιδανικό για την πόλη και έχει ικανοποιητική αυτονομία» λέει χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας. Ήδη το κοντέρ του ρουμάνικου Crossover έχει γράψει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης και η μέση κατανάλωση ρεύματος κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12kWh για κάθε 100 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Στη γλώσσα των αριθμών το κόστος για κάθε 100 χλμ. είναι κάτι λιγότερο από 2 ευρώ (τιμοκατάλογος ρεύματος Σεπτεμβρίου στη ΔΕΗ), νούμερο εξαιρετικά εντυπωσιακό!

Ο Οδυσσέας μπορεί να είναι μόλις 14 ετών αλλά είναι αυτός που οργάνωσε όλη την εισαγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και επεισε την οικογένειά του να το αποκτήσει

Αυτονομία έως 250 χλμ.

Στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω θα ακούσετε ιστορίες με το αυτοκίνητο, από τον τρόπο αγοράς, χρήσης αλλά και πώς είναι να ζεις με το Dacia Spring.

Να σημειώσουμε πως το εν λόγω μοντέλο έχει μπαταρίες με χωρητικότητα 26,8kWh, αποδίδει 45 ίππους, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 15 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το μήκος του είναι 3,73 και το πλάτος 1,58 μέτρα ενώ από πλευράς αυτονομίας φτάνει μέσα στην πόλη τα 250 χλμ./ώρα.

Πόσο κοστίζει;

Αναφορικά με την τιμή του (ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος τιμοκατάλογος), το κόστος ανεξάρτητης εισαγωγής έφτασε τα 26.800 ευρώ (για τη συγκεκριμένη έκδοση που θα δείτε στο video) και με την κρατική επιδότηση άγγιξε τα 21.000 ευρώ.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως με την εισαγωγή της επίσημης αντιπροσωπείας η αρχική τιμή θα κυμαίνεται ίσως και κάτω από τα 19.000 ευρώ (με επιδότηση και για όσο διαρκέσει αυτή).

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο ηλεκτρικό Dacia Spring και επαγγελματικό
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring;
Mobility: Το επίκεντρο της κινητικότητας στο Golden Hall!