Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Citroen E-Jumpy Hydrogen: Υδρογονοκίνητο και επαναφορτιζόμενο

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen E-Jumpy Hydrogen: Υδρογονοκίνητο και επαναφορτιζόμενο

Fleet Cars

Citroen E-Jumpy Hydrogen: Υδρογονοκίνητο και επαναφορτιζόμενο

Fleet Cars

Η Citroen διευρύνει την γκάμα των επαγγελματικών της μοντέλων με το E-Jumpy Hydrogen, ένα βαν που μέσα σε 3 λεπτά εφοδιάζεται με 400 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Τον δρόμο που χάραξαν οι αδελφικές μάρκες, Opel και Peugeot, με τα Vivaro-e Hydrogen και e-Expert Hydrogen αντίστοιχα, ακολουθεί και η Citroen. Η τελευταία παρουσίασε το E-Jumpy Hydrogen, το οποίο κινείται χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου.

Αυτές παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 PS και 260 Nm ροπής. Το υδρογόνο είναι αποθηκευμένο σε τρεις ανθρακονημάτινες δεξαμενές, με τον ανεφοδιασμό τους να διαρκεί μόλις 3 λεπτά, προσφέροντας αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ.

Εκτός, όμως, από τις κυψέλες καυσίμου και τις δεξαμενές, υπάρχει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 10,5 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά καθίσματα και παρέχει επιπλέον 50 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία λειτουργεί επικουρικά, τροφοδοτώντας με ηλεκτρική ενέργεια το E-Jumpy Hydrogen κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση, την ίδια ώρα που ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση του van.

Το γαλλικό επαγγελματικό όχημα είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος. Των 4,95 μ. (M) και των 5,30 μ. (XL). Η τεχνολογία του E-Jumpy Hydrogen δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο όγκο που φτάνει έως τα 6,1 κυβικά μέτρα. Το μήκος φόρτωσης αγγίζει τα 2,83 μ. και το ύψος του χώρου φόρτωσης το 1,39 μ.

Advertisement

Επιπροσθέτως, οι πλευρικές πόρτες είναι συρόμενες (Hands Free) επιτρέποντας άνετη πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης, ενώ ενσωματώνεται και η τεχνολογία Grip Control. Η τελευταία βελτιώνει την πρόσφυση του βαν, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη κίνησή του κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Το E-Jumpy Hydrogen είναι το πρώτο Citroen που κινείται από υδρογόνο, με το λανσάρισμά του να είναι προγραμματισμένο για το φθινόπωρο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C4 C-Cross: Οι εκδόσεις του χωρίς τέλη
Νέο Citroen C5: Το πρώτο teaser (+video)
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)

Advertisement