Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και νέα σπορ έκδοση εξοπλισμού για το Honda CR-V

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση και νέα σπορ έκδοση εξοπλισμού για το Honda CR-V

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και νέα σπορ έκδοση εξοπλισμού για το Honda CR-V

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μεσαίο SUV της Honda διατηρεί το προηγμένο του υβριδικό κινητήριο σύνολο, ενώ διατίθεται και στη σπορτίφ έκδοση “Sport Line” που του προσδίδει πιο αθλητικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Στην ανανέωση της πέμπτης γενιάς του Honda CR-V προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία. Το μεσαίο SUV εξοπλίζεται ως στάνταρ με το προηγμένο υβριδικό σύνολο της εταιρείας, το οποίο μετονομάζεται σε “e:HEV”, ακολουθώντας το παράδειγμα του Jazz.

Ο λόγος για την αποδοτική υβριδική τεχνολογία Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD), η οποία είχε κάνει πρεμιέρα στο CR-V του 2019. Αυτή απαρτίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν βενζινοκινητήρα, ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης και τρία (3) προγράμματα οδήγησης.

Ειδικότερα, το μεσαίο SUV εξοπλίζεται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα i-VTEC (145 ps) και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 184 ps, ενώ η ροπή σε 315 Nm.  Περί κατανάλωσης ο λόγος, αυτή αντιστοιχεί σε 6,6 λτ./100 χλμ. (WLTP) και 7,1 λτ./100 χλμ. (WLTP) για τις προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις αντίστοιχα. Οι πρώτες ολοκληρώνουν τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 sec, ενώ οι AWD σε 8,9 sec. Αμφότερες έχουν τελική 180 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις αισθητικές αναβαθμίσεις, στο εσωτερικό συναντάται ένα μοντέρνο φινίρισμα σε ασημί χρώμα, το οποίο κοσμεί την κεντρική κονσόλα, και τη γραμμή που διατρέχει το κάτω μέρος του ταμπλό. Εξωτερικά δεσπόζουν ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ, πλέον είναι διαθέσιμα φιμέ τζάμια (έκδοση Elegance) και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του τηλεφώνου, στην κορυφαία έκδοση Executive.

Νέα έκδοση Sport-Line

Advertisement

Επιπροσθέτως, το ντεμπούτο του κάνει το εξοπλιστικό πακέτο “Sport Line” το οποίο διατίθεται σε δύο χρώματα (Crystal Black & Platinum White). Όμορφη πινελιά συνιστούν κάποια μαύρα διακοσμητικά στοιχεία που εντοπίζονται -μεταξύ άλλων- στα πλαίσια των παραθύρων, τις ζάντες αλουμινίου και τους πλευρικούς καθρέπτες.

Advertisement

Μαύρο φινίρισμα κοσμεί ακόμη τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και της γρίλιας, ενώ ως στάνταρ προσφέρονται και τα φιμέ τζάμια. Στο εσωτερικό της εν λόγω έκδοσης εξοπλισμού, συναντώνται επενδύσεις σε μαύρο χρώμα, σε κεντρική κονσόλα και στο εσωτερικό των θυρών. Φινιρισμένα σε Piano Black είναι τέλος τα πλαίσια που περικλείουν το σύστημα infotainment, τον πίνακα οργάνων και το σύστημα κλιματισμού, με τα καθίσματα να φέρουν δερμάτινες επενδύσεις.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, το ανανεωμένο CR-V e:HEV εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα πλαίσιο που διακρίνεται για την ακαμψία του, το μειωμένο βάρος αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους, καθώς και για τα εκλεπτυσμένα συστήματα ανάρτησης, σε εμπρός και πίσω μέρος. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, γεγονός που σε συνδυασμό με την τεχνολογία “Real Time AWD” –  πλαισιωμένη με έξυπνο σύστημα διαχείρισης- το καθιστούν… αδάμαστο σε κάθε είδους έδαφος.

Advertisement

Σημειώνεται πως η Honda έχει ως φιλοσοφικό πυρήνα το εξής μότο “Ασφάλεια για Όλους” και στο πλαίσιο αυτό εξοπλίζεται με πληθώρα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Άραγε θα περάσει τα 100.000 δολάρια το Honda S2000 με 54 χλμ.

Ένα Honda Civic εικοσαετίας με μόλις 9.250 χλμ.

Η καυτή σχεδίαση του ολοκαίνουριου Honda Civic (video)