Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο VW Polo GTI

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο VW Polo GTI

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο VW Polo GTI

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο μετά τη διαρροή φωτογραφιών, ακολούθησε η επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου VW Polo GTI.

Advertisement
Advertisement

Μετά από ακατάπαυστη φημολογία και κάποιες teaser φωτογραφίες, ο επικεφαλής της μάρκας VW, Ralf Brandstatter, μας έδωσε το… ορεκτικό δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου VW Polo GTΙ. Και λίγο αργότερα… σερβιριστήκαμε το… κυρίως πιάτο, με τη VW να το αποκαλύπτει πλήρως.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το «καυτό» supermini βασίζεται εν πολλοίς στο ανανεωμένο απλό Polo, αλλά ενσωματώνει και μια σειρά στιλιστικών στοιχείων που εξαγριώνουν την εμφάνισή του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας, το λογότυπο GTI στη μάσκα, η κόκκινη επιμήκης λωρίδα (όπως και στο Golf GTI), αλλά και οι μεγάλες κόκκινες δαγκάνες στα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Από το βασικό εξοπλισμό ενσωματώνονται οι προηγμένης τεχνολογίας κεντρικοί προβολείς IQ.LightLED matrix  που προσφέρουν άρτια ορατότητα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

Οι ζάντες είναι διαμέτρου 17 ή 18 ιντσών (προαιρετικά), με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 χρώματα αμαξώματος: Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni και Reef Blue Metallic.

Advertisement

Επιπροσθέτως, η επιλογή της VW να ντύσει την οροφή και τους καθρέπτες σε μαύρο χρώμα δημιουργεί έντονη αντίθεση και τονώνει περαιτέρω την αθλητική εμφάνιση του Polo GTI. Στο πίσω μέρος το ενδιαφέρον κεντρίζει το κόκκινο ακρωνύμιο στο κέντρο της θύρας του πορτπαγκάζ, αλλά και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό συνεχίζει να βρίσκεται ο γνωστός τετρακύλινδρος δίλιτρος τούρμπο (TSI) που κινούσε και το απερχόμενο μοντέλο. Κατόπιν επεμβάσεων, όμως, στο σύστημα έγχυσης καυσίμου και την χαρτογράφηση του εγκεφάλου η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 7 PS φτάνοντας τα 207 άλογα. Για τη μετάδοση της κίνησης στους τροχούς φροντίζει ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Polo GTI εξοπλίζεται με όλες τις hi-tech τεχνολογίες της γερμανικής μάρκας, όπως είναι το Virtual Cockpit με ψηφιακό πίνακα 10,25”, αλλά και κεντρική οθόνη αφής 8,0”. Φυσικά δεν απουσιάζουν τα εμβληματικά καρό καθίσματα, οι ραφές σε κόκκινο χρώμα,αλλά και το ομόχρωμο φινίρισμα στο ταμπλό και στο περίβλημα των χερουλιών. 

Advertisement

Για πρώτη φορά σε Polo GTI κάνει την  εμφάνισή του η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.Drive Travel Asisst. Το σύστημα επεμβαίνει πλήρως στα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης, λαμβάνοντας αυτοβούλως τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ένα μεγάλο εύρος ταχυτήτων, από τα 0 έως τα 210 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD
Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου VW Polo GTI
Θα θέλατε ένα VW Polo R;