Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το Νοέμβριο η GL 63 AMG

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Νοέμβριο η GL 63 AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το Νοέμβριο η GL 63 AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο βελτιωτικός οίκος «ασχολήθηκε» με ένα ακόμη μοντέλο της Mercedes-Benz και το αποτέλεσμα είναι η GL 63 AMG. Το μεγάλο γερμανικό SUV επιδόσεων φορά τον V8 χωρητικότητας 5,5 lt. με τα δύο turbo, ισχύος 557 PS και ροπής 77,5 kgm (διαθέσιμη από τις 2.000 έως τις 5.000 rpm). Με αυτόν τον κινητήρα κάτω από το καπό, το 7θέσιο SUV επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,9 sec, ενώ φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h (περιοριζόμενη ηλεκτρονικά). Η Mercedes ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 12,3 lt./100 km και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 288 gr./km.

Advertisement
Advertisement

Η GL 63 AMG εξοπλίζεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο διανέμει τη ροπή στον εμπρός και τον πίσω άξονα σε αναλογία 40/60. Το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Speedshift της AMG έχει τρεις θέσεις λειτουργίας, τη C (Controlled Efficiency), την S (Sport) και την Μ (Manual). Στην πρώτη, είναι ενεργό το σύστημα start/stop, ενώ η επιτάχυνση είναι ομαλή και οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται γρήγορα. Συνήθως η εκκίνηση γίνεται με δεύτερη σχέση στο κιβώτιο. Στις άλλες δύο θέσεις λειτουργίας, το start/stop είναι ανενεργό.[nggallery id=144]

Η ανάρτηση AMG RIDE CONTROL φέρει το πακέτο AIRMATIC, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος. Επιπλέον, το ACTIVE CURVE SYSTEM αποτελείται από ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους για τον περιορισμό των κλίσεων στις στροφές. Ο οδηγός της GL 63 AMG έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει την ανάρτηση μέσω ενός διακόπτη, επιλέγοντας ανάμεσα στα προγράμματα Comfort, Sport και Sport plus.

Ένα μέλος της γκάμας AMG πρέπει όμως και να δείχνει άγριο. Ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και κυρίως η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης δίνουν τον… τόνο. Οι ζάντες των 21 ιντσών φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 295/40, ενώ την αποστολή να ακινητοποιήσουν το αμάξωμα αναλαμβάνουν αεριζόμενοι και τρυπητοί δίσκοι διαμέτρου 390 mm εμπρός και 345 mm πίσω. Τα sport καθίσματα και τα αλουμινένια πεντάλ είναι ορισμένες από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες στην καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η GL 63 AMG θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον προσεχή Νοέμβριο, σε τιμές που δεν είναι ακόμη γνωστές.