Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Πως φτιάχνεται ο εσωτερικός χώρος της Taycan Cross Turismo

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως φτιάχνεται ο εσωτερικός χώρος της Taycan Cross Turismo

Porsche

Πως φτιάχνεται ο εσωτερικός χώρος της Taycan Cross Turismo

Porsche

Στο φωτεινό αλλά και μυστικό περιβάλλον του εργαστηρίου PFM (Package Functioning Model) στο Weissach, ο Klaus Bernhard ασχολείται με την προβολή των μελλοντικών αναγκών των πελατών σε ένα αυτοκίνητο που δεν… υπάρχει ακόμη.

Advertisement
Advertisement

Δημιουργώντας το τέλειο εσωτερικό για το ευέλικτο νέο ηλεκτρικό όχημα της Porsche

Είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά και ζωτικής σημασίας, καθώς ο Bernhard και η ομάδα του συνεργάζονται στενά με σχεδιαστές και μηχανικούς για τον σχεδιασμό του εσωτερικού αλλά και των πακέτων εξοπλισμού που θα πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα όλων των μελλοντικών οχημάτων της Porsche.

Το προσωπικό του PFM αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στο project του εσωτερικού σχεδιασμού της Taycan Cross Turismo. Αναβαθμισμένο με στοιχεία από την Taycan και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό τελικό προϊόν, η καμπίνα του αυτοκινήτου έχει νέα καθίσματα. Στόχος σύμφωνα με τον Klaus Bernhard, υπεύθυνου της ομάδας: «Ο οδηγός να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας πελάτης όταν χρησιμοποιεί το όχημα πολλαπλών χρήσεων. Από την είσοδο και έξοδο του οχήματος, στην άνεση των καθισμάτων και ορατότητα ενώ οι επιβάτες είναι μέσα». Ο Bernhard και η ομάδα του είναι ειδικοί στην εργονομία και το κάνουν αυτό ξανά και ξανά, Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα τελευταία χιλιοστά εδώ ή εκεί θα κάνουν όλη τη διαφορά όσον αφορά τη συνολική άνεση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, ωστόσο, η Taycan Cross Turismo είναι η τέλεια βάση. Η νέα ηλεκτρική Porsche θα προσφέρεται είτε με στάνταρ είτε με πανοραμική γυάλινη οροφή, αλλά και οι δύο προσφέρουν πολύ χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών στο σαλόνι της Taycan χάρη στην εκτεταμένη γραμμή οροφής του νέου μοντέλου. Οι επιβάτες θα καθίσουν επίσης ψηλότερα στο πίσω μέρος της Cross Turismo, βοηθώντας την είσοδο και την έξοδο.

Ο χώρος αποσκευών του Taycan Cross Turismo

Advertisement

Ένα άλλο ζήτημα για τον Bernhard σε αυτό το στάδιο του σχεδιασμού είναι ο χώρος αποσκευών. Όχι απλώς αν υπάρχει ή όχι, αλλά πώς θα χρησιμοποιηθεί. Για τον Bernhard και την ομάδα του, πρόκειται για μια στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές που επιθυμούν ένα ιδιαίτερο σχήμα για το εσωτερικό του χώρου αποσκευών. Ο όγκος είναι απαραίτητος, αλλά και το μέγεθος για το σχήμα των αντικειμένων, που είναι πιθανό να αποθηκευτούν σε αυτό. Δοκιμάζονται και δοκιμάζονται αμέτρητες μορφές αντικειμένων και λαμβάνονται υπόψη όλες οι πιθανές παραλλαγές.

Advertisement

Πρώτο επίσημο βίντεο για την Porsche Taycan Cross Turismo

Αυτή θα είναι η Porsche Taycan Cross Turismo

Η Porsche Taycan Cross Turismo «πιάστηκε» στην Autobahn (+video)

Advertisement