Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Porsche Taycan Cross Turismo «πιάστηκε» στην Autobahn (+video)

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche Taycan Cross Turismo «πιάστηκε» στην Autobahn (+video)

Mobility

Η Porsche Taycan Cross Turismo «πιάστηκε» στην Autobahn (+video)

Mobility

Η Taycan της Porsche είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν. Στο άμεσο μέλλον όμως, με την παρουσίαση της φαινομενικά πιο πρακτικής Cross Turismo αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση προπαραγωγής εντοπίστηκε πρόσφατα σε αυτοκινητόδρομο, με ελάχιστο καμουφλάζ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει τη γενικότερη εικόνα του αυτοκινήτου.

Η Taycan Cross Turismo με την επιμηκυμένη οροφή και το κάθετα τοποθετημένο πίσω παρμπρίζ, έχει ένα τελείως διαφορετικό στυλ από την σαφώς πιο sport έκδοση που έχουμε ήδη δει να διατίθεται και στη χώρα μας. Αυτό που προκύπτει από την εικόνα της νέας έκδοσης, δεν είναι μόνο ότι είναι καλαίσθητη αλλά θα έχει και σημαντικά πρακτικά πλεονεκτήματα σε ότι έχει να κάνει με τη μεταφορά αποσκευών αλλά και με το χώρο των επιβατών. Η Porsche έδωσε για πρώτη φορά μια ιδέα από την Taycan Cross Turismo όταν παρουσίασε το πρωτότυπο Mission E Cross Turismo Concept το 2018.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, σε αντίθεση με εκείνη την περίπτωση που είχε αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ελαστικά εκτός δρόμου, η έκδοση παραγωγής όπως φαίνεται θα είναι μια απλή παραλλαγή αμαξώματος, με καμία «προσέγγιση» στο θέμα της εκτός δρόμου κίνησης. Κατά πάσα πιθανότητα, οι ίδιες προδιαγραφές κινητήρα της sedan Taycan θα μεταφερθούν και στο Cross Turismo. Κατά συνέπεια, η γκάμα πρέπει να ξεκινά με την παραλλαγή 4S που διαθέτει ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων με απόδοση 523 ίππων και 65,3 kgm ροπής. Για όσους θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις, τα μοντέλα Turbo και Turbo S, με απόδοση 671 ίππους/ 86,7 kgm ροπής και 751 ίππους/ 107,0 kgm ροπής αντίστοιχα θα είναι διαθέσιμα για να δώσουν ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πιθανή συνεργασία Porsche και Rimac

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Advertisement

Η Porsche Taycan στο Golden Hall