Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Ο premium διάκοσμος της Porsche Taycan

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο premium διάκοσμος της Porsche Taycan

Porsche

Ο premium διάκοσμος της Porsche Taycan

Porsche

Η πολυτελής καμπίνα της Taycan κοσμείται από 4 ψηφιακές οθόνες και προηγμένα υλικά που παρέχουν μια μοναδική αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Taycan έχει εδραιωθεί για τα καλά στην παγκόσμια αγορά, με μεγάλα της όπλα την κομψή και αθλητική της εμφάνιση, τις εκκωφαντικές… ηλεκτρικές επιδόσεις της, και την πληθώρα δυναμικών τεχνολογιών που της εξασφαλίζουν την ευελιξία να κινείται αμέριμνα σε κάθε είδους οδηγική συνθήκη.

Πέρα από τα ανωτέρω, όμως, το ηλεκτρικό supercar της γερμανικής premium εταιρείας προσφέρει και ένα μοντέρνο και απόλυτα ψηφιακό εσωτερικό, το οποίο χαρίζει σε οδηγό και επιβάτες μια μοναδική εμπειρία και άκρως ζεστή φιλοξενία.

Μίνιμαλ και premium

Advertisement
Advertisement

Πηγή έμπνευσης για τον πίνακα οργάνων αποτέλεσε εκείνος της αυθεντικής 911 (1963), όπου τα αναλογικά όργανα έφεραν οριζόντια διάταξη και καταλάμβαναν μεγάλο μέρος του ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων της Taycan είναι κυρτός, έχει διάμετρο 16,8 ίντσες και ξεχωρίζει για την premium αισθητική του, τη μοναδική ευκρίνεια που προσφέρει, όπως και για το γεγονός πως αναπαράγει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που επιθυμεί ο οδηγός, χωρίς να διασπάται η προσοχή του.

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement

Επιπροσθέτως ο άνθρωπος που κάθεται πίσω από το τιμόνι μπορεί να παραμετροποιήσει τον πίνακα έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα (4) προφίλ.

“Power Mode”: Τα όργανα έχουν το κλασσικό στρογγυλό σχήμα που συναντώνται στα παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας. Είναι, ωστόσο, πλήρως φηφιακά και διαυγή και ενδείκνυνται για γρήγορη αναγνωσιμότητα.

Advertisement

“Map Mode”: Εφόσον επιλεχθεί το εν λόγω πρόγραμμα, το ταχύμετρο αντικαθίσταται από έναν χάρτη.

“Full Map Mode”: Σε αυτή την περίπτωση τα όργανα στον πίνακα εξαφανίζονται… μαζικά και την θέση τους παίρνει ένας πλήρης χάρτης που εξασφαλίζει άρτια πλοήγηση στον οδηγό.

“Reduced Mode”: Στο εν λόγω προφίλ αναπαράγονται μόνο οι κυρίως απαραίτητες πληροφορίες οι οποίες αφορούν την ταχύτητα, τα πινακίδες οδικής σήμανσης και κάποιες οδηγίες πλοήγησης.

Advertisement

Μεγάλο εύρος επιλογών

Περνώντας στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο υιοθετεί μια μινιμαλιστική και υπερσύγχρονη φιλοσοφία, δεσπόζει μια οθόνη αφής των 10,9 ιντσών που εξυπηρετεί κυρίως το σύστημα πολυμέσων το οποίο διαθέτει προηγμένη λειτουργία φωνητικών εντολών. Ακριβώς από κάτω υπάρχει μια δεύτερη οθόνη 8,4 ιντσών για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών η οποία διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης γραφής. Μια μικρότερη οθόνη 5,9 ιντσών για τον έλεγχο του κλιματισμού υπάρχει επιπλέον στο χώρο των πίσω επιβατών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Φυσικά, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών σε ότι αφορά τα υλικά των εσωτερικών επενδύσεων μεταξύ των οποίων το δέρμα αλλά και ένα νέο υλικό μικροϊνών που η Porsche ονομάζει Race-Tex και προέρχεται από ανακυκλωμένα συνθετικά υλικά. Από ανακυκλωμένα υλικά όπως μεταξύ άλλων από δίχτυα ψαρέματος θα είναι κατασκευασμένα και τα πατάκια. Αναφορικά με το φινίρισμα η Porsche διαθέτει προς επιλογή υλικά όπως το ξύλο, το αλουμίνιο τα ανθρακονήματα αλλά και συνθετικά υφάσματα.

Παράλληλα η καμπίνα μπορεί να διανθιστεί περαιτέρω από κάποια μοναδικά χρώματα, τα οποία αφορούν αποκλειστικά την Taycan. Αυτά είναι τα Black-Lime Beige, Blackberry, Atacama Beige & Meranti Brown.

Σημειώνεται πως όλα τα εξαρτήματα που διαμορφώνουν τον διάκοσμο φέρουν άρτια συναρμογή και έχει δοθεί έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:
Το soundtrack στην οδήγηση της Porsche Taycan
Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο από την Porsche Taycan (+video)
Πρώτο επίσημο βίντεο για την Porsche Taycan Cross Turismo