Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο από την Porsche Taycan (+video)

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο από την Porsche Taycan (+video)

Porsche

Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο από την Porsche Taycan (+video)

Porsche

Η δράση μεταφέρεται από τις πίστες σε κλειστούς χώρους με την Porsche Taycan να είναι η πρώτη που δοκίμασε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας που έχει επιτευχθεί μέσα σε κτίριο

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση είναι δεδομένο πως θα φέρει αλλαγές στην αυτοκίνηση και απ’ότι φαίνεται όχι μόνο στη φιλοσοφία και τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου. Έως σήμερα λοιπόν οι προσπάθειες για ρεκόρ ταχύτητας είχαν σαν πεδίο δράσης τις πίστες όμως πλέον ακόμα και αυτό αλλάζει με την Porsche να είναι η πρώτη που προσθέτει στο ενεργητικό της ένα ρεκόρ σε κλειστό χώρο.

Το εγχείρημα έγινε με την αιγίδα των Guinness World Records και η προσπάθεια ήταν αρκετά διαφορετική από τη συνηθισμένη διαδικασία για την καταγραφή του ταχύτερου γύρου στην διαδρομή μιας πίστας. Το ζητούμενο ήταν η επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ταχύτητας με το αυτοκίνητο να ξεκινά από στάση και να σταματά τελείως ενώ βρίσκεται όλη την ώρα μέσα σε ένα κτίριο χωρίς πρόσβαση σε ανοιχτό χώρο. Αυτό σημαίνει πως για την επίτευξη ενός καλού ρεκόρ απαιτείται ένας αρκετά μεγάλος σε μήκος χώρος και ένα αυτοκίνητο με πολύ καλή επιτάχυνση αλλά και αντίστοιχα δυνατά φρένα.

Porsche Taycan Indoor Record

Advertisement
Advertisement

Η Porsche επέλεξε την Taycan Turbo S ενώ η προσπάθεια έγινε σε ένα εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Ορλεάνη το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ με εμβαδό μεγαλύτερο των 90.000 τετραγωνικών μέτρων. Το βασικότερο πρόβλημα για την επίτευξη του ρεκόρ ήταν το γεγονός πως το γυαλισμένο δάπεδο από μπετόν είχε πολύ χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης με αποτέλεσμα πάνω από κάποια ταχύτητα οι συνθήκες να είναι αντίστοιχες με αυτές σε πάγο.

Porsche Taycan Indoor Record

Οδηγός της Taycan ήταν ο οδηγός αγώνων Leh Keen και στόχος της Porsche δεν ήταν απλά να σπάσει το υπάρχον ρεκόρ, κάτι που ήταν πολύ εύκολο καθώς ήταν μόλις 26,7 χλμ./ώρα αλλά να πετύχει μια επίδοση που θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Η πρώτη δοκιμή έφερε ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα με 138,4 χλμ./ώρα όπως στην τελική προσπάθεια, στην οποία σύμφωνα με τον οδηγό η Taycan έκανε την τέλεια εκκίνηση, το αυτοκίνητο έφθασε τα 165,1 χλμ./ώρα πριν σταματήσει και πάλι σε πλήρη στάση. Είναι σίγουρο πως αυτή η κίνηση της Porsche θα ανοίξει ένα νέο κύκλο κόντρας με πρωταγωνιστές τους μεγαλύτερους ή μικρότερους κατασκευαστές που εμπλέκονται στην ηλεκτροκίνηση με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Ατέλειωτο drift με την Porsche Cayenne (+video)
Η Porsche επενδύει στα… ηλεκτροκαύσιμα
Porsche Taycan:  Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness (+video)

Advertisement