Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Premium ποιότητα και ανέσεις στο σαλόνι

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Premium ποιότητα και ανέσεις στο σαλόνι

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Premium ποιότητα και ανέσεις στο σαλόνι

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 συνδυάζει την εντυπωσιακή σπορτίφ σχεδίαση με χαρακτηριστικά premium κατηγορίας σε ότι αφορά την εικόνα του σαλονιού του και το κορυφαίο τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Αν θέλεις να κυριαρχήσεις σε μία κατηγορία που είναι η σημαντικότερη σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να κάνεις την υπέρβαση. Και η Peugeot με το νέο 308 κάνει αυτή ακριβώς την υπέρβαση, αφήνοντας πίσω δεδομένα και αντιλήψεις της κατηγορίας και δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο νιώθεις την άνεση και την ποιότητα μίας ανώτερης και πιο ακριβής κλάσης.

Για να το επιτύχει αυτό, η γαλλική μάρκα έδωσε μεγάλη έμφαση στην δημιουργία ενός σαλονιού που αφενός θα είναι ευρύχωρο και άνετο για πέντε επιβάτες. Και αφετέρου θα είναι ότι πιο ποιοτικό και premium έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα είναι πλέον το μέτρο σύγκρισης και αναφοράς.

Βασικό χαρακτηριστικό κάθε Peugeot νέας γενιάς είναι το πρωτοποριακό i-cockpit το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει και από το νέο 308. Όμως στην περίπτωσή του παρουσιάζεται σε μία νέα και εκμοντερνισμένη μορφή, με αναβαθμισμένες δυνατότητες και πληθώρα νέων λειτουργιών.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Peugeot 308 υπάρχει και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος πολυμέσων Peugeot i-Connect το οποίο έχει σημαντικές βελτιώσεις σε ότι αφορά την εργονομία, την ποιότητα του σχεδιασμού και την τεχνολογία, καθιστώντας το πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην χρήση από πριν.

Η υψηλής ευκρίνειας οθόνη των 10 ιντσών έχει τεράστιες δυνατότητες διαμόρφωσης μέσα από πολλαπλά παράθυρα, με συντομεύσεις που κάνουν πιο εύκολη την πλοήγηση από τον οδηγό μέσα στα μενού. Μέσω του i-Connect Advance ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο GPS, στις φωνητικές εντολές, στις λειτουργίες Μirrorscreen, ενώ μπορεί να διαμορφώσει την οθόνη ανάλογα με τις προτιμήσεις του (μέχρι οκτώ προφίλ χρήστη).

Advertisement

Στο νέο Peugeot 308 υπάρχουν πλήρως διαμορφώσιμοι ψηφιακοί διακόπτες αφής i-toggles, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος της κεντρικής οθόνης του συστήματος πολυμέσων και προσφέρουν μία πολύ φουτουριστική εμπειρία διαδραστικής επαφής με το αυτοκίνητο και τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων, τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, αποτελείται από μία ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών, ενώ είναι τρισδιάστατος στις εκδόσεις GT και GT Plus. Παρέχει πλήρεις δυνατότητες διαμόρφωσης και παραμετροποίησης, έχοντας την δυνατότητα να προβάλλει διάφορα στοιχεία, όπως την πλοήγηση, τα πολυμέσα, τα οδηγικά βοηθήματα, την ροή ενέργειας στις υβριδικές εκδόσεις κ.ά.).

Στις υβριδικές εκδόσεις, στον πίνακα οργάνων προβάλλονται επίσης τα προγράμματα οδήγησης, το επίπεδο αυτονομίας (με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και με τον κινητήρα βενζίνης), η χρήση της ενέργειας μέσω ειδικού οργάνου, καθώς και η ανάκτηση της ενέργειας.

Advertisement

Το νέο σπορ τιμόνι περιλαμβάνει αισθητήρες (οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν το πιάσιμο της στεφάνης από τον οδηγό), καθώς και χειριστήρια ηχοσυστήματος, πολυμέσων, τηλεφώνου και συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Στο νέο Peugeot 308 υπάρχει μία νέα κεντρική κονσόλα αψιδωτής σχεδίασης, η οποία προσφέρει και σύστημα για την ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου. Η κονσόλα αυτή διαθέτει πλήθος χώρων για αποθήκευση μικροαντικειμένων, δύο ποτηροθήκες, ενώ η χωρητικότητά της φθάνει τα 34 λίτρα μαζί με τον χώρο κάτω από το μεγάλο υποβραχιόνιο.

Ένα ακόμα στοιχείο που βελτιώνει την αίσθηση άνεσης και ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σαλόνι του νέου Peugeot 308 είναι η τοποθέτηση των αεραγωγών ψηλά (High-Vent architecture), κάτι που εξασφαλίζει ιδανική ροή αέρα προς τους επιβάτες ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε την μοναδική ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι του νέου Peugeot 308, τα οποία τονίζουν ακόμα περισσότερο την πολυτελή υπόσταση του αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης ατμοσφαιρικός φωτισμός LED με δυνατότητα 8 αποχρώσεων, και κρυφός φωτισμός πίσω από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία
Peugeot 308: Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022
Δοκιμάζουμε το Peugeot 308, το ελληνικό «CAR OF THE YEAR 2022»