Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία

ΝΕΑ

Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία

ΝΕΑ

Μετά τον τίτλο ως Ελληνικό «Car of The Year 2022», τον «Women Best Car Of The World 2022» και κάμποσα βραβεία, πήρε και το Red Dot Award 2022, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 308 εντυπωσίασε τα 50 μέλη της επιτροπής Red Dot Award  με την εμφάνιση, τη σχεδίαση, το ξεχωριστό στυλ, την ποιότητα και το καινοτόμο i-Cockpit του.

Κάθε χρόνο, οι ειδικοί της επιτροπής επιβραβεύουν τη «σχεδιαστική αριστεία» σε 52 κατηγορίες προϊόντων, ενώ οι καταναλωτές παγκοσμίως λαμβάνουν υπόψη το βραβείο «Red Dot» ως εγγύηση ποιότητας, έξυπνης σχεδίασης και εξαιρετικής εργονομίας. Το 308 είναι το 7ο Peugeot που λαμβάνει αυτόν τον πολυπόθητο τίτλο.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου 308 εντυπωσίασε την επιτροπή. Η αρχιτεκτονική του αναδεικνύει την άνεση στο εσωτερικό του και το δυναμισμό της σιλουέτας του. Είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο σήμα της μάρκας, ενώ τα LED φώτα στο εμπρός και στο πίσω μέρος του, επιβεβαιώνουν την φωτεινή υπογραφή της μάρκας και κατ’ επέκταση το DNA της.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το Peugeot i-Cockpit 3D εντυπωσιάζει με τις νέες δυνατότητες infotainment που διαθέτει, καθώς η νέα οθόνη αφής  προσιδιάζει με smartphone. Τα καθίσματα διαθέτουν πιστοποίηση AGR για την εργονομία τους.

Πιστό στη «Δύναμη της Επιλογής», το νέο Peugeot 308 διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, τόσο εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε plug-in υβριδικούς κινητήρες δύο ιπποδυνάμεων.

Είναι η έβδομη φορά που η Peugeot βραβεύεται από το θεσμό Red Dot από το 2010 ως σήμερα. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί την 11η διεθνή βράβευση που λαμβάνει το νέο 308 από το λανσάρισμά του στο τέλος του 2021.

Advertisement

Ο θεσμός των βραβείων Red Dot Design ιδρύθηκε το 1955 και έκτοτε αποτελεί διεθνώς ένα συνώνυμο της επιτυχία και της ποιότητας, όσον αφορά στη σχεδίαση. Η επιτροπή του αποτελείται από 50 ειδικούς από διάφορους κλάδους του διεθνούς στερεώματος: σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καθηγητές.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δοκιμάζουμε το Peugeot 308, το ελληνικό «CAR OF THE YEAR 2022»

Τι νέο ετοιμάζει η Peugeot στα SUV;

90 χρόνια ιστορίας: Από το 301 στο νέο Peugeot 308