Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 308: Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022

ΝΕΑ

Peugeot 308: Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022

ΝΕΑ

Το Peugeot 308 είναι ο φετινός νικητής του βραβείου «Best Car Of The World 2022» όπως ψηφίστηκε από 56 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Advertisement
Advertisement

Ο νικητής του WWCOTY ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το Peugeot 308 διαδέχεται τον περσινό νικητή που ήταν το Land Rover Defender .

Συνολικά 65 μοντέλα οδηγήθηκαν από τις γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας είχε ως αποτέλεσμα το καλύτερο αυτοκίνητο από κάθε κατηγορία, με την ακόλουθη επιλογή: Peugeot 308 (Καλύτερο Αστικό Όχημα), Kia Sportage (Καλύτερο Οικογενειακό SUV), BMW iX (Καλύτερο μεγάλο SUV), Ford Mustang Mach-E (Καλύτερο Οικογενειακό αυτοκίνητο), Audi e-Tron GT (Αυτοκίνητο Καλύτερων Επιδόσεων) και Jeep Wrangler 4xe (Καλύτερο 4×4).

Ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας κατέληξε στον νικητή, με το γαλλικό hatchback να κερδίζει τον τίτλο. Η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος του WWCOTY, είπε ότι τα αποτελέσματα της φετινής ψηφοφορίας ήταν πιο κοντά από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η επιτροπή επαίνεσε τη δυναμική οδήγησης, τις επιδόσεις, την άνεση και τη σχεδίαση του Peugeot 308.

Το 308 διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και PHEV, ενώ η Peugeot επιβεβαίωσε την παραγωγή μίας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης . Το 308 είναι διαθέσιμο σε αμάξωμα hatchback και station wagon, ενώ και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα Stellantis EMP2. Την ίδια αρχιτεκτονική μοιράζεται με τα… αδέρφια του DS 4 και Opel Astra.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμάζουμε το Peugeot 308, το ελληνικό «CAR OF THE YEAR 2022»
90 χρόνια ιστορίας: Από το 301 στο νέο Peugeot 308
Νέο ηλεκτρικό Peugeot e-308