Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Η ώρα του εστεμμένου

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Η ώρα του εστεμμένου

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Η ώρα του εστεμμένου

PEUGEOT 308 2022

Οι αξίες δεν αργούν να επιβραβευτούν. Αυτό ισχύει βέβαια και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο και εξαιρετικό Peugeot 308 λοιπόν, δικαίως γεύεται τους καρπούς της διάκρισης από παντού.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία 90 χρόνια, ολόκληρη, ή μέρος της παραγωγής της σειράς 300 της Peugeot πραγματοποιείται στο ιστορικό εργοστάσιο στη Sochaux – εκτός από το Peugeot 309, που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Poissy, και τη νέα πολυβραβευμένη γενιά 308 η οποία κατασκευάζεται στην πόλη Mulhouse.

Τι έκανε όμως το νέο Peugeot 308 τόσο ξεχωριστό προκειμένου να σαρώνει τους τίτλους και τα βραβεία, το ένα μετά το άλλο μεταξύ άλλων και το ελληνικό Car Of The Year; Ας μάθουμε όμως για την τελευταία και πιο σημαντική διάκριση του premium γαλλικού hatch.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικοί της επιτροπής του “Red Dot” επιβραβεύουν τη «σχεδιαστική αριστεία» σε 52 κατηγορίες προϊόντων, ενώ οι καταναλωτές παγκοσμίως λαμβάνουν υπόψη το βραβείο «Red Dot» ως εγγύηση ποιότητας, έξυπνης σχεδίασης και εξαιρετικής εργονομίας. Το 308 είναι το 7ο Peugeot που λαμβάνει αυτόν τον πολυπόθητο τίτλο.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου 308 εντυπωσίασε την επιτροπή. Η αρχιτεκτονική του αναδεικνύει την άνεση στο εσωτερικό του και το δυναμισμό της σιλουέτας του. Είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο σήμα της μάρκας, ενώ τα LED φώτα στο εμπρός και στο πίσω μέρος του, επιβεβαιώνουν την φωτεινή υπογραφή της μάρκας και κατ’ επέκταση το DNA της.

Advertisement

Εντός τώρα, το Peugeot i-Cockpit 3D εντυπωσιάζει με τις νέες δυνατότητες infotainment που διαθέτει, καθώς η νέα οθόνη αφής προσιδιάζει με smartphone. Τα καθίσματα διαθέτουν πιστοποίηση AGR για την εργονομία τους.

Το νέο Peugeot 308 εννοείται πως διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, τόσο εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε plug-in υβριδικούς κινητήρες δύο ιπποδυνάμεων παρακαλώ.

Advertisement

Σημειώστε πως είναι η έβδομη φορά που η Peugeot βραβεύεται από το θεσμό Red Dot από το 2010 ως σήμερα. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί την 11η διεθνή βράβευση που λαμβάνει το νέο 308 από το λανσάρισμά του στο τέλος του 2021. Κανένα άλλο ανταγωνιστικό μοντέλο δεν μπορεί να πετύχει κάτι αντίστοιχο.

Να σας ενημερώσουμε πως η επιτροπή του εν λόγω θεσμού αποτελείται από 50 ειδικούς από διάφορους κλάδους του διεθνούς στερεώματος: σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καθηγητές, με μεγάλο επαγγελματικό παλμαρέ, παραστάσεις και εμπειρίες.

Advertisement

Το Red Dot Award 2022, δικαίως είναι η μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Το νέο Peugeot 308 δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την γιορτή και μάλιστα ως πρωταγωνιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 308: Δυναμική εμφάνιση που συναρπάζει
Peugeot 308: Ψηλαφίζοντας το Ελληνικό Car of The Year 2022
Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία