Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Δυναμική εμφάνιση που συναρπάζει

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 308: Δυναμική εμφάνιση που συναρπάζει

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Δυναμική εμφάνιση που συναρπάζει

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα των premium μοντέλων της κατηγορίας του, έχοντας να επιδείξει πέρα από την κορυφαία ποιότητα και τις μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες και μία εμφάνιση που συναρπάζει.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας πιστά μία μεγάλη παράδοση δεκαετιών και με πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, το νέο Peugeot 308 έρχεται να επιβεβαιώσει την κυρίαρχη θέση της γαλλικής εταιρίας στην κατηγορία με ένα μοντέλο που συναρπάζει από την πρώτη ματιά.

Η σχεδίαση του αμαξώματος στο νέο 308 αντανακλά όχι μόνο την τεχνολογική του υπεροχή αλλά και τον δυναμισμό και την οδηγική ευχαρίστηση που χαρακτηρίζει κάθε μοντέλο της Peugeot.

Mοντέρνο και προκλητικό σε γραμμές, είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που φέρει το εντυπωσιακό νέο σήμα της Peugeot στο κέντρο της μάσκας, αναδεικνύοντας την διαχρονικότητα της παρουσίας του και το πολύ φουτουριστικό του στιλ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 308 χαρακτηρίζεται από τις πολύ εντυπωσιακές και ισορροπημένες αναλογίες των όγκων του, ενώ το μεγαλύτερο μήκος και το αυξημένο μεταξόνιο, σε συνδυασμό με το κατά 20 χιλιοστά μειωμένο ύψος δημιουργούν ένα πολύ αθλητικό σχήμα με έντονη την σπορτίφ διάσταση.

Οι τολμηρές αναλογίες υποστηρίζονται από χαρακτηριστικά όπως η φαρδιά κάθετη μάσκα με την εντυπωσιακή εισαγωγή για την ψύξη του κινητήρα που δένει αρμονικά με το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Advertisement

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED ή Matrix Full LED και αναδεικνύουν την δυναμική παρουσία του νέου Peugeot 308. Συνδυάζονται με τα φώτα ημέρας σε σχήμα “δόντι λιονταριού” που πλέον είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της γαλλικής εταιρίας, και άμεσα αναγνωρίσιμο στοιχείο και του νέου 308.

Στο πίσω μέρος, τα φώτα χρησιμοποιούν και αυτά Full LED ή 3D Full Led τεχνολογία με διαδοχικό φωτισμό και με τις γνώριμες τρεις φωτεινές λωρίδες σε σχήμα “νυχιού”, κάτι που προσδίδει στο νέο 308 την δική του φωτιστική ταυτότητα.

Advertisement

Το δυναμικό σπορτίφ στοιχείο ενισχύεται ακόμα περισσότερο στο πίσω μέρος χάρη στο χαμηλό τελείωμα της οροφής, που πέρα από τον οπτική ανάδειξη του μοντέλου συμβάλει επίσης και στην εξασφάλιση εξαιρετικών τιμών αεροδυναμικής αντίστασης.

Το νέο Peugeot 308 βασίζεται σε μία νέα και εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας ΕΜP2, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων με την μορφή plug-in υβριδικών διατάξεων.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, το μήκος του είναι αυξημένο κατά 11 εκατοστά, στα 4,36 μέτρα, το μεταξόνιο κατά 55 χιλιοστά στα 2,675 μέτρα, ενώ και το παρμπρίζ έχει μεγαλύτερη κλίση και είναι τραβηγμένο προς τα πίσω δημιουργώντας ένα σχήμα που ξεχειλίζει από προσωπικότητα.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το νέο Peugeot 308 διαθέτει αμάξωμα με κορυφαία αεροδυναμική για τα δεδομένα της κατηγορίας, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cx 0.28. Για να επιτευχθεί αυτό οι σχεδιαστές της Peugeot επενέβησαν σε δεκάδες σημεία του αμαξώματος, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα, οι τροχοί έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση κάτι που γίνεται εμφανές από τις νέας σχεδίασης και πολύ όμορφες ζάντες από 16 έως και 18 ίντσες με τις οποίες εφοδιάζεται το μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, με το νέο 308 η Peugeot ορίζει και πάλι τα δεδομένα στην κατηγορία του, όντας ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από σχεδιαστική αυτοπεποίθηση και σπορτίφ δυναμισμό στη σχεδίαση και μία γενικότερη premium αύρα που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Ένα γνήσιο Peugeot μιας νέας εποχής, το οποίο διατηρεί το DNA της μάρκας αμετάβλητο και φέρνει έναν αέρα καινοτομίας και τεχνολογικής υπεροχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 308 1.2 PureTech 130
Η Focal παρουσιάζει το ηχοσύστημα του Peugeot 308
Peugeot 308: Σαρώνει τα βραβεία