Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει στο best-seller

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-2008: Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει στο best-seller

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει στο best-seller

PEUGEOT 2021-2

Το 2008 αποτελεί μία άνευ προηγουμένου επιτυχία για την Peugeot σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας, με την ηλεκτρική του έκδοση να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα και την κορυφαία ποιότητά του.

Advertisement
Advertisement

Σε μία χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Peugeot έκρυβε έναν άσσο στο μανίκι της. Το ξεχωριστό σε εμφάνιση και απίστευτα ολοκληρωμένο σε χαρακτηριστικά 2008 έχει καταφέρει να αναστατώσει τις αγορές, κερδίζοντας το καταναλωτικό κοινό και ανεβαίνοντας στην κορυφή των πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η απίστευτη επιτυχία του 2008 έχει φθάσει και στην χώρα μας, με τις ταξινομήσεις για το πρώτο 9μηνο του 2021 να έχουν φθάσει στις 2.546 μονάδες. Νούμερο που εξασφαλίζει στο 2008 μία απόσταση ασφαλείας από τους άμεσο ανταγωνισμό του, ενώ είναι και στην κορυφή όλων των SUV αγγίζοντας μερίδιο αγοράς που φθάνει το εντυπωσιακό 6,7%.

Mερίδιο και μάλιστα σημαντικό σε αυτή την επιτυχία έχει και η ηλεκτρική έκδοση e-2008 η οποία παρουσιάστηκε και αυτή από την αρχή του λανσαρίσματος του μοντέλου, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ηλεκτροκίνηση ήταν μία προτεραιότητα για την Peugeot και όχι μία δεύτερη σκέψη που εφαρμόστηκε σε δεύτερη φάση της εξέλιξης ενός μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο πάνω στο σύγχρονο πλαίσιο CMP-A κάνει έξυπνη χρήση της μπαταρίας, η οποία είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλάζει την χωροταξία του αυτοκινήτου και τους διατιθέμενους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Είναι επίσης τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης ενώ λειτουργεί και ως δομικό στοιχείο του πλαισίου, αυξάνοντας την ακαμψία του και βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά του e-2008.

Advertisement

Η μπαταρία είναι χωρητικότητας στις 50 kWh και χάρη στο εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα του e-2008 εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων. Μία απόσταση ικανή να καλύψει μία μέση χρήση μίας εβδομάδας μέσα σε αστικό τοπίο, εκεί όπου το ηλεκτρικό σύστημα είναι και πιο αποδοτικό λόγω της συχνότερης ανάκτησης της ενέργειας.

Advertisement

Με βάση και τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην χώρα μας και τους νέους φορτιστές που εγκαθίστανται συνέχεια στο εθνικό οδικό δίκτυο, το e-2008 με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να κινηθεί και εκτός πόλης, με την αυτονομία του να επαρκεί για κίνηση ανάμεσα σε δύο δημόσιους ταχυφορτιστές.

Και η φόρτισή της μπαταρίας μπορεί να διαρκέσει έως και μόλις 30 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή των 100 kW για να φθάσει έως το 80% της χωρητικότητάς της. Επιπλέον, μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση.

Advertisement

Για την κίνηση του νέου Peugeot e-2008 έχει επιστρατευτεί ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας με 136 ίππους και 260 Nm. Το ηλεκτρικό σύστημα του e-2008 διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, το Εco για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της αυτονομίας, το Normal για καθημερινή χρήση και ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την απόδοση, και το Sport όπου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το maximum για κορυφαίες επιδόσεις και σπορ οδηγικές απολαύσεις, με τον τρόπο που μόνο η ηλεκτροκίνηση μπορεί να προσφέρει.

Σε αυτά τα προγράμματα έρχεται να προστεθεί και το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, σε δύο στάδια ισχύος, με το πιο έντονο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με ένα μόνο πεντάλ, αυτό του γκαζιού και χωρίς την ανάγκη χρήσης του φρένου.

Πέρα από το ιδιαίτερα εξελιγμένο και σύγχρονο ηλεκτρικό του υπόβαθρο, το e-2008 διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα που το έχουν φέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία του και όχι μόνο. Όμορφο και πολύ ξεχωριστό σε εμφάνιση, διαθέτει κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, ένα πολύ εξελιγμένο πακέτο τεχνολογιών ψηφιακών αλλά και υποβοήθησης, και μία γενικότερη premium αύρα ποιότητας και άνεσης που όμοιά της δεν υπάρχει σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε τη νέα εμπορική κίνηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία προσφέρει σε όλους τους πελάτες της “εγγύηση τιμής”. Μία πρωτοβουλία η οποία εξασφαλίζει ότι όσοι πελάτες της εταιρίας παραγγείλουν τώρα το αυτοκίνητό τους θα “κλειδώσουν” την τρέχουσα τιμή, η οποία θα ισχύσει και στην ημέρα παράδοσής του.

Η «εγγύηση τιμής» προσφέρεται από το επίσημο δίκτυο διανομέων Peugeot σε όλη την Ελλάδα και αφορά σε όλη την γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας των δημοφιλών SUVs, αλλά και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208: Υψηλή αισθητική και τεχνολογία
Peugeot 2008: Χώροι και ανέσεις στην κορυφή της κατηγορίας
Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV