Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: Υψηλή αισθητική και τεχνολογία

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Υψηλή αισθητική και τεχνολογία

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: Υψηλή αισθητική και τεχνολογία

PEUGEOT 2021-2

Με το 208 η Peugeot δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που τραβάει τα βλέμματα με την ελκυστική σχεδίασή του αλλά και τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας που ξεπερνούν τα δεδομένα της κατηγορίας των μικρών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Γνήσιο τέκνο της μεγάλης ανανέωσης που συντελείται αυτή την εποχή στην Peugeot, το 208 αποτελεί και αυτό ένα δείγμα της αναβάθμισης της γαλλικής εταιρίας σε έναν ξεκάθαρα premium κατασκευαστή με ποιότητα και τεχνολογία ανώτερων κατηγοριών.

Με την συνδρομή μίας πολύ ξεχωριστής σχεδίασης που κάνει το 208 μία μοναδική περίπτωση στην κατηγορία του, το γαλλικό σούπερ-μίνι έχει καταφέρει να κερδίσει δεκάδες βραβεία από τους ειδικούς. Και μαζί το μεγαλύτερο βραβείο όλων, την αποδοχή του αγοραστικού κοινού και την πρωταγωνιστική του θέση στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το ισχυρότερο όπλο του είναι η ισχυρή προσωπικότητα της σχεδίασής του η οποία καθηλώνει το αγοραστικό κοινό από την πρώτη ματιά. Το χαμηλό του σχήμα με το μακρύ καπό και τις γοητευτικές καμπύλες αποκαλύπτει τη σαγηνευτική σπορ πλευρά του.

Με τα φωτεινά και αυθεντικά χρώματα του αμαξώματος, το νέο 208 τραβάει όλα τα βλέμματα. Η έντονη προσωπικότητά του υπογραμμίζεται από την οροφή Black Diamond, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των τροχών και τα προστατευτικά των παραθύρων, καθώς και τις ζάντες τροχών σχεδιασμένες με ακρίβεια διαμαντιού.

Advertisement

Η εκφραστική μπροστινή όψη του νέου Peugeot 208 διαθέτει μια μεγάλη γρίλια χρωμίου. Η μοντέρνα και ευχάριστη εμφάνιση συμπληρώνεται με τους προβολείς Full LED, με τους 3 «νύχια λιονταριού» και το LED DRL πάντα αναμμένο.

Η πίσω όψη έχει ένα ξεχωριστό στιλ, με τη γυαλιστερή μαύρη διαμήκη λωρίδα, και τους προβολείς Full LED με τους 3 ευδιάκριτους «όνυχες» που είναι αναμμένοι μέρα και νύχτα

Advertisement

Η δυναμική και αρμονικά σμιλεμένη πίσω όψη του νέου Peugeot 208, διαθέτει 2 spoiler: το πρώτο για τον έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμου και το δεύτερο για τη βελτίωση της απόδοσης στον δρόμο. Ο σωλήνας εξάτμισης καταλήγει επίσης σε χρώμιο, για ακόμη πιο σπορ εμφάνιση.

Προσφέρετε στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία, με την πανοραμική ηλιοροφή Cielo που εκτείνεται μέχρι τα πίσω καθίσματα και χαρίζει μία φωτεινή και πανοραμική θέα στον ουρανό.

Advertisement

Αντίστοιχη με την εικόνα του αμαξώματος είναι και η αίσθηση που επικρατεί στο σαλόνι. Ποιότητα και ανέσεις αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας και ένα αψεγάδιαστο φινίρισμα που θυμίζει premium μοντέλα με πολύ υψηλότερη τιμή πώλησης.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit, με τη φουτουριστική ολογραφική οθόνη 3D, βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των ματιών του οδηγού. Οι πληροφορίες σχετικά με το όχημα και τις επιδόσεις οδήγησης εμφανίζονται ευανάγνωστα σε 2 επίπεδα με βάση τη σημασία ή τον επείγοντα χαρακτήρα τους (ασφάλεια, βοήθεια οδηγού, πλοήγηση).

Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την οθόνη ώστε να έχει διαθέσιμες τις πληροφορίες που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Με το Connected Navigation Pack, διατίθενται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κυκλοφορία και τις ζώνες κινδύνου από τις υπηρεσίες TomTom.

Για τα συστήματα πολυμέσων διατίθεται οθόνη έως και 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης, με τα συστήματα να μπορούν να ελεγχθούν είτε με φωνητικές εντολές είτε με τα χειριστήρια τιμονιού είτε με κάποιο από τα 7 κουμπιά της.

Με την οθόνη του ηλεκτρικού e-208, παρέχεται η δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο απεικόνιση της χρήσης ενέργειας της μπαταρίας.

Η λειτουργία Mirror Screen δίνει την ευχέρεια να χρησιμοποιείται η οθόνη αφής για να έχει πρόσβαση ο οδηγός και οι επιβάτες στις αγαπημένες του εφαρμογές από συμβατό Smartphone και προσφέρει συνδεσιμότητα Apple CarPlay , MirrorLink ή Android Auto.

Στο μπροστινό μέρος της κονσόλας, υπάρχει ένας έξυπνος χώρος αποθήκευσης με ενσωματωμένο επαγωγικό φορτιστή για την τοποθέτηση του smartphone. Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης αρκετές υποδοχές USB για τις φορητές συσκευές των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid
Peugeot 208: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Women’s World Car Of The Year: Διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008