Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Χώροι και ανέσεις στην κορυφή της κατηγορίας

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 2008: Χώροι και ανέσεις στην κορυφή της κατηγορίας

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Χώροι και ανέσεις στην κορυφή της κατηγορίας

PEUGEOT 2021-2

Το ξεχωριστό σε εμφάνιση και premium σε ποιοτικά χαρακτηριστικά Peugeot 2008 διαθέτει επίσης ένα κορυφαίο επίπεδο χώρων αλλά και ανέσεων που ξεπερνούν τα δεδομένα της κατηγορίας των compact SUV.

Advertisement
Advertisement

Mε το 2008 η Peugeot στόχευσε κατευθείαν στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα. Η σχεδιαστική του υπεροχή δεν χωρά καμία αμφισβήτηση, αποτελώντας το πιο ξεχωριστό και όμορφο μοντέλο της κατηγορίας των compact SUV.

Δυναμικό και παράλληλα αρκετά σικ, αποτελεί αυτή την στιγμή ότι πιο ελκυστικό έχει να προσφέρει η κατηγορία, κάτι που όπως είναι φυσικό αντανακλάται και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει το 2008 στις πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέρα όμως από την εμφάνιση, το 2008 ξεχειλίζει και από ουσία και πρακτικές λύσεις. Ενώ διαθέτει και ένα μοναδικό επίπεδο εξοπλισμού και ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο το φέρνει να μπορεί να σταθεί απέναντι σε πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το σαλόνι του 2008 κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, όχι μόνο με την τεχνολογία του αλλά και με την ποιότητα κατασκευής και πολύ περισσότερο με τους διαθέσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Το σημείο που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit, o οποίος εξασφαλίζει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης. Πρόκειται για μία πολύ σύγχρονη όσο και λειτουργική κατασκευή, που επιτρέπει στον οδηγό να είναι συγκεντρωμένος στον δρόμο και να μετατρέπει το κάθε ταξίδι σε πραγματική απόλαυση.

Χάρη στο μικρής διαμέτρου τιμόνι, τα χέρια του οδηγού παραμένουν πιο κλειστά και σε πιο χαμηλή θέση πιασίματος, σε σχέση με ένα νορμάλ τιμόνι – με αποτέλεσμα ο τρόπος που οδηγείτε να γίνεται με μεγαλύτερη ηρεμία και πιο χαλαρός.

Advertisement

Χάρη στον πίνακα οργάνων τεχνολογίας head-up, με τη μπλε LED απόχρωση στο περίγραμμα των οργάνων, ο οδηγός έχει πάντα το βλέμμα του στον δρόμο. Εδώ, όλες οι βασικές πληροφορίες οδήγησης, εμφανίζονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, παρέχοντάς έτσι τη δυνατότητα μίας πιο χαλαρής και ασφαλέστερης οδηγικής εμπειρίας. Και τέλος, η δυνατότητα ελέγχου όλων των βασικών λειτουργιών οδήγησης μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών.

Advertisement

Μία ακόμα μοναδική ιδιότητα του 2008 είναι η εξαιρετική ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και το απίστευτο για αυτοκίνητο της κατηγορίας του επίπεδο του φινιρίσματος. Όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ενώ και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι upper class σε αίσθηση και αφή, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον πολυτέλειας για την κατηγορία του.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μοντέρνο και αψεγάδιαστο design που ταιριάζει απόλυτα με το εξωτερικό στυλ. Το ταμπλό συνδυάζει τις απαλές σχεδιαστικές γραμμές με το σχήμα των αεραγωγών, που θυμίζουν έντονα «μάτια γάτας». Το κάθε τμήμα αποτελεί στην κάθε του λεπτομέρεια μία ξεχωριστή καλλιτεχνική πινελιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί επίσης και στο φωτισμό του εσωτερικού. Το πλημμυρίζει από φυσικό φως χάρη στις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες. Ολόκληρος ο πίνακας οργάνων περιβάλλεται από εξαιρετικά high-tech μπλε φώτα LED. Η οροφή διατίθεται σε δ2008 ύο επιλογές: πανοραμική ηλιοροφή με φωτεινούς οδηγούς είτε κλειστή οροφή με φωτισμό από εγχάρακτες γραμμές LED.

Με συνολικό μήκος 4.30μ. και μεταξόνιο 2.60μ. και κορυφαία εκμετάλλευση χώρων το 2008 δεν είναι απλά ένα άνετο compact SUV αλλά και ένα αυτοκίνητο με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα (VDA210) ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η ευκολία διαμόρφωσης του εσωτερικού διασφαλίζεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και δημιουργεί έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, μόλις αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Στο χώρο των αποσκευών υπάρχουν σε κάθε πλευρά, ειδικοί αποθηκευτικοί χώροι με άγκιστρα στήριξης αντικειμένων. Ένας με ιμάντα πρόσδεσης και ο άλλος με δίχτυ συγκράτησης. Και τέλος, κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ διατίθεται ειδικός χώρος που σας εξασφαλίζει ακόμα 22λίτρα αποθήκευσης.

Η πληθώρα νέων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Πέρα από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο εσωτερικό υπάρχει χώρος κάτω από κεντρικό υποβραχιόνιο αλλά και μπροστά από το μοχλό των ταχυτήτων.

Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα διακριτικός χώρος στη βάση της κεντρικής κονσόλας, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει και να φορτίσει επαγωγικά το smartphone του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 130 PS vs VW T-Roc 1.0 110 PS
Δοκιμή: Peugeot 2008 1.5 BlueHDI 130 PS EAT 8
Συγκριτική δοκιμή: Μini Countryman One D vs Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 PS