Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV

Ελλάδα 22:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV

PEUGEOT 2021-2

Η Peugeot πιάνει νωρίς τα μηνύματα της νέας εποχής, παρουσιάζοντας ένα κορυφαίο ηλεκτρικό compact SUV. Το e-2008 εφοδιάζεται με κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας διατηρώντας τον premium χαρακτήρα που το κάνει το πιο δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Στην αυγή της νέας εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Peugeot σπεύδει να δηλώσει το “παρών” με μία σειρά μοντέλων τα οποία αξιοποιούν στον μέγιστο βαθμό την υπάρχουσα τεχνολογία. Μεταξύ αυτών και η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς 2008, ενός compact SUV το οποίο από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε τους πάντες κερδίζοντας την εκτίμηση των ειδικών αλλά και την προτίμηση του κοινού που το έχει φέρει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στα μικρά SUV έχει σημαντικά οφέλη, καθώς η απουσία μηχανικών θορύβων και κραδασμών δημιουργεί ένα περιβάλλον άνεσης και πολιτισμένης λειτουργίας, η οποία ταιριάζει με τον καλύτερο τρόπο στον upper class χαρακτήρα του 2008. Είναι επίσης οικολογικό, με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, έχει σημαντικές ελαφρύνσεις από το κράτος ενώ εξασφαλίζει την σίγουρη ελεύθερη κίνησή του στον Δακτύλιο ή σε περιοχές που στο μέλλον θα είναι απαγορευμένες για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot e-2008 εφοδιάζεται ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 100 kW (136 ίπποι) και διαθέσιμη την κορυφαία ροπή των 260 Nm. H μπαταρία των 50 kWh προσφέρει στο αυτοκίνητο την αυτονομία 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αυστηρό πρότυπο δοκιμών WLTP. Για την μπαταρία η εταιρία προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Το ηλεκτρικό σύστημα του e-2008 διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας. Το Sport το οποίο εστιάζει στην μέγιστη απόδοση και τις καλύτερες επιδόσεις, το Normal το οποίο προορίζεται για καθημερινή χρήση και το Εco το οποίο ρυθμίζει τα διάφορα υποσυστήματα του αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement

Στη λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων: Επιλογή Drive («D»), η ανάκτηση είναι συμβατική, για οδήγηση παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης ή diesel.

Επιλογή Brake («B»), η ανάκτηση ενεργείας επιτυγχάνεται και κατά την επιβράδυνση, αμέσως μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη ροή και την κατανάλωση ενέργειας, απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη του Peugeot i-Cockpit 3D, με ευανάγνωστο τρόπο.

Advertisement

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα, διασφαλίζοντας ότι η επιλογή της ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα επηρεάσει καθόλου την οδική συμπεριφορά του νέου SUV Peugeot 2008 η οποία παραμένει ιδιαίτερα σπορ για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Σημαντικό για την κορυφαία οδική συμπεριφορά είναι και η σωστή κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, κάτι που εξασφαλίζει μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία των SUV.

Advertisement

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου: 15 ώρες και 30 λεπτά για πλήρη φόρτιση μέσω παροχής τύπου Green Up, 7 ώρες και 20 λεπτά για πλήρη φόρτιση μέσω WallBox (μονοφασικό ισχύος 7.4 kW). 30 λεπτά για φόρτιση στο 80% της μπαταρίας μέσω δημόσιων σημείων φόρτισης ισχύος 100 kW.

Mέσω της εφαρμογής “MyPeugeot” είναι δυνατός ο προγραμματισμός της ώρας φόρτισης και μάλιστα εξ αποστάσεως μέσω ενός smarptphone. H εφαρμογή μπορεί επίσης να ρυθμίσει την λειτουργία του κλιματισμού έτσι ώστε να έρθει η καμπίνα στην σωστή θερμοκρασία πριν ξεκινήσει η διαδρομή.

Πέρα από το εξαιρετικό ηλεκτρικό του υπόβαθρο το Peugeot e-2008 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα, διαθέτοντας μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή όσο και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, κορυφαία ποιότητα, premium ανέσεις και εξοπλισμό και τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του.

Η ηλεκτρική έκδοση αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, προσδίδοντας μία αίσθηση πολυτέλειας την ίδια στιγμή που διατηρεί στο ακέραιο τον σπορ οδηγικό χαρακτήρα που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας.

Η ηλεκτρική εποχή της Peugeot όπως εκφράζεται μέσα από το e-2008 δείχνει να έχει μόνο πλεονεκτήματα, και η προσιτή τιμή κτήσης το καθιστά μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για όσους θέλουν να απολαύσουν από σήμερα την μοναδική οδηγική αίσθηση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-2008: Το ηλεκτρικό SUV που θα σας πάει παντού
Δοκιμή: Peugeot e-2008
Peugeot e-2008: Γεννημένος πρωταγωνιστής και στην ηλεκτροκίνηση