Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Προσιτή και προηγμένη ηλεκτροκίνηση για όλους

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot: Προσιτή και προηγμένη ηλεκτροκίνηση για όλους

PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Προσιτή και προηγμένη ηλεκτροκίνηση για όλους

PEUGEOT 2021-1

Για την Peugeot η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μία υπόθεση του μέλλοντος ούτε αφορά μόνο λίγους. Η γκάμα των δικών της αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που θέλει να απολαύσει όλα όσα έχει να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση από σήμερα και με το πιο λογικό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτροκίνηση τώρα και για όλους. Αυτό είναι το σύνθημα της Peugeot το οποίο διατρέχει όλη την φιλοσοφία της κατά την μετάβασή της προς ένα πιο οικολογικό και βιώσιμο τρόπο κινητικότητας στο μέλλον. Όμως για την γαλλική εταιρία αυτό το μέλλον έχει ήδη αρχίσει. Και μάλιστα με ιδανικές συνθήκες, καθώς τα μοντέλα που έχει στην αγορά είναι από τώρα έτοιμα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής, απευθυνόμενα σε ένα ευρύ κοινό που θέλει από σήμερα να ζήσει και να απολαύσει την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με μία γκάμα από αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, τα οποία συνεχώς και αυξάνονται, η γαλλική εταιρία προσφέρει ένα κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο σε συνδυασμό με πολύ δυναμικό design και με ένα premium ποιοτικό και οδηγικό χαρακτήρα, έτσι ώστε η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει με ιδανικό τρόπο.

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πολλά και σημαντικά. Αρχικά δεν επιβαρύνει με ρύπους το περιβάλλον, κάτι που το καθιστά ό,τι πιο φιλικό μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα κανείς για τις μετακινήσεις του. Είναι επίσης ιδιαίτερα οικονομικό για τον χρήστη, καθώς η τιμή του ρεύματος δεν έχει καμία σύγκριση με εκείνη των ορυκτών καυσίμων. Ταυτόχρονα έχει και μικρότερα λειτουργικά έξοδα, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες παρουσιάζουν πολύ λιγότερες βλάβες, την ίδια στιγμή που έχουν και μικρά έξοδα για σέρβις και συντήρηση. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εξασφάλιση που παρέχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την κίνηση σε αστικές περιοχές, εκεί που σε αρκετές πόλεις του κόσμου τα συμβατικά αυτοκίνητα απαγορεύεται πλέον να κινούνται. Τέλος, σε όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά και στην Ελλάδα με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις και φορολογικές απαλλαγές για την αγορά τους, ενώ παρέχονται και διάφορα κίνητρα, όπως δωρεάν πάρκινγκ, απαλλαγή φορολόγησης για εταιρική χρήση, επιδότηση αγοράς οικιακού wallbox κ.ά.

Advertisement
Advertisement

Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Peugeot παρουσιάζεται πλήρως έτοιμη εδώ και καιρό, έχοντας ήδη σε παραγωγή μία σειρά μοντέλων με προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία σχεδιαστική αντίληψη που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της εταιρίας τα τελευταία χρόνια. Το ιδιαίτερα σημαντικό για την Peugeot είναι ότι τα αυτοκίνητά της προσφέρονται σε κατηγορίες που αφορούν ένα ευρύ κοινό, με προσιτές τιμές και σύντομη απόσβεση της αξίας τους, πάντα σε σύγκριση με ένα αντίστοιχης ισχύος και δυνατοτήτων μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παράλληλα τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ σε ότι αφορά την Λιανική Τιμή Προ Φόρων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικές αγορές για εταιρική χρήση, καθώς απαλλάσσονται εξ ολοκλήρου από την φορολόγηση για τον χρήστη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

To πρώτο και οικονομικά πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της Peugeot είναι το νέο e-208. Βασίζεται πάνω στο απλό 208 από το οποίο δανείζεται το πανέμορφο αμάξωμα με το δυναμικό και άκρως νεανικό στιλ, πάνω στο οποίο προστίθεται ένα πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό υπόβαθρο. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων και 260 Nm ροπής και μία μπαταρία των 50 kWh, ο συνδυασμός των οποίων παρέχει μία αυτονομία των 340 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, από ένα wallbox των 11,0 kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή των 100 kW (DC) σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της. H τιμή του πριν την κρατική επιδότηση ξεκινά από τις 31.900 ευρώ για την έκδοση με τον on-board φορτιστή των 7,0 kW ή τις 33.500 ευρώ για την έκδοση με τον on-boad φορτιστή των 11,0 kW, ο οποίος προσφέρει και πιο σύντομους χρόνους φόρτισης.

Advertisement

Λίγο πιο πάνω στην γκάμα της Peugeot και στην καρδιά της πιο δημοφιλούς ευρωπαϊκής κατηγορίας, βρίσκεται το compact ηλεκτρικό SUV e-2008. Μία ακόμα τεράστια σχεδιαστική επιτυχία της γαλλικής εταιρίας, με σημαντική αποδοχή από κοινό και κριτικούς, με δεκάδες βραβεία και με ξεκάθαρη ηγετική θέση στους πίνακες των πωλήσεων. Και στην περίπτωσή του χρησιμοποιείται το ίδιο ηλεκτρικό πακέτο με αυτό του e-208, με τον κινητήρα των 136 ίππων και την μπαταρία των 50 kW να παρέχει αυτονομία των 320 χιλιομέτρων. Οι χρόνοι φόρτισης και εδώ είναι αντίστοιχοι, ενώ υπάρχει και επίσης η δυνατότητα μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone να γίνεται προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση. Όπως στο e-208 έτσι και στο e-2008 υπάρχουν τρία προγράμματα λειτουργίας, Eco, Normal και Sport ενώ το σύστημα διαθέτει και δύο προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης. Το αμιγώς ηλεκτρικό e-2008 Active (On Board Charger 7,4 kW) έχει τιμή 36.900 ευρώ και με την κρατική επιδότηση (5.951 €) αυτή μειώνεται στις 30.949 ευρώ. Εάν υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης, η επιπλέον έκπτωση είναι στα 1.000 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται στις 29.949 ευρώ. Υπάρχει επίσης το προνόμιο της απαλλαγής από εταιρικό φόρο για τον χρήστη και τα μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας και το Μηδενικό Τέλος Ταξινόμησης.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

Μϊα πιο οικογενειακή πρόταση και με ιδιαίτερη απήχηση σε εταιρική χρήση είναι το plug-in υβριδικό 3008 Hybrid. Το αυτοκίνητο που άλλαξε την ροή της ιστορίας της Peugeot και αναβάθμισε συνολικά την εικόνα της, συνεχίζει ανανεωμένο να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του τόσο στον σχεδιαστικό τομέα, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφαία τεχνολογία και την premium ποιότητα που το χαρακτηρίζει. Η plug-in υβριδική του έκδοση βγαίνει σε δύο εκδόσεις, την απλή Hybrid με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυαστική απόδοση με τον βενζινοκινητήρα PureTech στους 225 ίππους και την τετρακίνητη Hybrid4 με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 300 ίππων. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα ξεκάθαρα σπορτίφ σύνολο για έντονες οδηγικές συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία του, καθώς κατορθώνει να επιταχύνει έως τα 100 km/hαπό στάση σε μόλις 5,9 δεύτερα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου είναι χωρητικότητας 13,2 kWh και η αυτονομία που εξασφαλίζει σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 56 χιλιόμετρα για την δικίνητη έκδοση και 59 χιλιόμετρα για την τετρακίνητη Ηybrid4, πάντα με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας με τον βασικό on-board φορτιστή των 3,7 kW απαιτεί περίπου 4 ώρες σε οικιακή παροχή των 16Α ή λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε wallbox. Η Λιανική Τιμή Προ Φόρων για αρκετές από τις εκδόσεις του είναι κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι έχει μηδενικό φόρο για εταιρική χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

Πέρα από τα επιβατικά, η Peugeot συντηρεί εδώ και δεκαετίες μία ηγετική θέση στα ελαφρά επαγγελματικά. Κάτι που συμβαίνει και με τα ηλεκτρικά της van, όπως το e-Expert, το οποίο πέρα από την σημαντική του επιτυχία στις πωλήσεις έχει για φέτος και τον τίτλο του Van of The Year 2021. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρακτικό και έξυπνα σχεδιασμένο van πολλαπλών ρόλων και με δεκάδες δυνατότητες διαμόρφωσης το οποίο χάρη στις compact διαστάσεις του μπορεί να κινείται με άνεση και ευελιξία σε ιδιαίτερα δύσκολα σημεία χωρίς από την άλλη να κάνει παραχωρήσεις στην δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου ή στον όγκο φόρτωσης. Εφοδιάζεται με τον εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Peugeot που έχει δύο επιλογές σε μπαταρίες, μία των 50 kWh και μία των 75. Η αυτονομία του φθάνει έως και τα 330 χιλιόμετρα με την μεγάλη μπαταρία, έχει τρία μήκη αμαξώματος, ωφέλιμο φορτίο έως και 1.275 κιλά, ικανότητα έλξης έως 1.000 κιλά, και χώρος φόρτωσης ίδιων διαστάσεων με εκείνον την έκδοσης με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με μέγιστο όγκο στα 6,6 κ.μ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μπαταρίες όλων των ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων της Peugeot προσφέρονται με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης. Ενώ δεν θα πρέπει να μην επισημάνουμε και τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες και after sales παροχές που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, έτσι ώστε να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη και στις ανάγκες του ακόμα και μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση, η Peugeot δηλώνει ένα ηχηρό “παρών” στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης που ξεκινά τώρα, με μοναδικής αισθητικής μοντέλα, τα οποία χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία, τον premium χαρακτήρα ποιότητας και άνεσης αλλά και την κορυφαία οδηγική αίσθηση που πάντα προσφέρει κάθε Peugeot.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year
Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα
Peugeot e-208: Η οδηγική απόλαυση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης