Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα

PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα

PEUGEOT 2021-1

Το 2021 εξελίσσεται σε μία εκπληκτική χρονιά για την Peugeot στη χώρα μας, με την γαλλική εταιρία να ανακάμπτει γρήγορα από την πανδημία και να κατακτά την πρώτη θέση των πωλήσεων το Μάιο, έχοντας το εξαιρετικό 2008 στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Και η ηλεκτρική του έκδοση e-2008 έρχεται και αυτή να βάλει το δικό της λιθαράκι, ανοίγοντας τον δρόμο προς μία βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Χρονιά μεγάλων επιτυχιών για την Peugeot αποδεικνύεται το 2021, καθώς η εταιρία στοχεύει ξεκάθαρα πια στην κορυφή των πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς της χώρα μας. Η πολύ σύγχρονη γκάμα της και η αισθητική της υπεροχή, συνδυάζονται με κορυφαίες τεχνολογίες και ένα premium στοιχείο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα δεκάδες βραβεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρία τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και τον επίζηλο τίτλο του Ελληνικού “Car of the Year 2021” για το 2008. Ένα αυτοκίνητο που κέρδισε τους πάντες από την πρώτη στιγμή και η εμπορική επιτυχία του είναι απίστευτη σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας όπου όπως όλα δείχνουν κυριαρχεί στα SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το compact SUV της Peugeot έχει πλέον δημιουργήσει το δικό του ισχυρό ρεύμα και ένα φανατικό κοινό, διαθέτοντας μοναδικά χαρακτηριστικά όχι μόνο στην γεμάτη στιλ και προσωπικότητα εμφάνιση, όσο και σε τομείς ουσίας όπως οι χώροι, η ποιότητα κατασκευής αλλά και οι νέες τεχνολογίες.

Ως προς το τελευταίο, τον πρώτο λόγο έχει η ηλεκτρική του έκδοση e-2008, η οποία αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της Peugeot προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Έτσι, στη μοναδική του εμφάνιση που προσδίδει κύρος και αισθητική υπεροχή, έρχεται να προστεθεί και ένα σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρύπων, χαμηλά λειτουργικά έξοδα, εξαιρετικές επιδόσεις, και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απίστευτη αίσθηση που προσφέρει στην οδήγηση ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Για την κίνηση του νέου Peugeot e-2008 έχει επιστρατευτεί ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας με 136 ίππους και 260 Nm. Το ηλεκτρικό σύστημα του e-2008 διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, το Εco για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της αυτονομίας, το Normal για καθημερινή χρήση και ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την απόδοση, και το Sport όπου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το maximum για κορυφαίες επιδόσεις και σπορ οδηγικές απολαύσεις, με τον τρόπο που μόνο η ηλεκτροκίνηση μπορεί να προσφέρει. Σε αυτά τα προγράμματα έρχεται να προστεθεί και το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, σε δύο στάδια ισχύος, με το πιο έντονο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με ένα μόνο πεντάλ, αυτό του γκαζιού και χωρίς την ανάγκη χρήσης του φρένου.

Advertisement

Η αυτονομία που επιτυγχάνει το παραπάνω ηλεκτρικό σύστημα είναι στα 320 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP, η οποία είναι υπεραρκετή για μία συχνή χρήση μέσα στην πόλη αλλά και με τον κατάλληλο προγραμματισμό και σε μεγάλα ταξίδια. Η μπαταρία του συστήματος είναι μία σύγχρονη συστοιχία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα στις 50 kWh, και είναι τοποθετημένη με ιδιαίτερα έξυπνο και μελετημένο τρόπο έτσι ώστε να μην περιορίζει τους χώρους των επιβατών αλλά και να αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου και της μεγάλης ακαμψίας που αυτό παρέχει. Η μπαταρία αυτή καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς της. Και η φόρτισή της μπορεί να διαρκέσει έως και μόλις 30 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή των 100 kW για να φθάσει έως το 80% της χωρητικότητάς της. Επιπλέον, μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση.

Advertisement

Το σαλόνι του ηλεκτρικού e-2008 διατηρεί την κορυφαία αίσθηση ποιότητας και premium χαρακτήρα που υπάρχει και σε όλες τις άλλες εκδόσεις του compact SUV της Peugeot, με το ιδιαίτερο i-Cockpit 3D και τις φουτουριστικές ενδείξεις και τα γραφικά του να κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν έξτρα πληροφορίες που αφορούν την ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα η διαχείριση της ενέργειας, το υπόλοιπο της αυτονομίας, οι κοντινότεροι σταθμοί φόρτισης κ.ά.

Πέρα από το εντυπωσιακό ψηφιακό περιβάλλον και το πληθωρικό σύστημα πολυμέσων με τις πολλές λειτουργίες και τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης, το σαλόνι του e-2008 αποτελεί ένα από τους πιο ευχάριστους χώρους να ζει και να ταξιδεύει κανείς, καθώς υπάρχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ κορυφαίο είναι και το πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 405 και 1.015 λίτρα. Ως προς τον εξοπλισμό για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, το Peugeot e-2008 διαθέτει ένα φουλ πακέτο παροχών και σύγχρονων συστημάτων, το οποίο ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Για την τεράστια επιτυχία του μοντέλου δεν ευθύνεται μόνο η πολύ ξεχωριστή του εμφάνιση και η premium οδηγική του παρουσία, αλλά συμβάλλουν και οι πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες aftersales υπηρεσίες που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία. Πρόκειται για μία “ομπρέλα” προστασίας και φροντίδας με προνομιακά πακέτα υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την άριστη συντήρηση των οχημάτων της στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της εταιρίας. Από τις υπηρεσίες αυτές ξεχωρίζουν το Online Booking όπου ο οδηγός μπορεί να να προγραμματίσει εύκολα το ραντεβού για την συντήρηση του οχήματός του, το Pick-Up and Delivery με παραλαβή και επιστροφή του οχήματος χωρίς να απομακρυνθεί ο πελάτης από τον χώρο του, παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης, Προ-Έλεγχος για ΚΤΕΟ. Παράλληλα έχουν υιοθετηθεί διάφορα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την διαχείριση των αυτοκινήτων μέσω του προγράμματος 3-Plus, ενώ υπάρχουν και αρκετά έξυπνες και εξυπηρετικές υπηρεσίες για φθηνή συντήρηση του οχήματος με ανταλλακτικά ανασκευής της Peugeot, προγράμματα συντήρησης χαμηλού κόστους, καθώς και ένας δωρεάν τεχνικός έλεγχος τριών διαβαθμίσεων ο οποίος ισχύει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί η Peugeot έχει απογειωθεί φέτος στις πωλήσεις στην χώρα μας και όχι μόνο, καθώς διαθέτει το κορυφαίο σε αισθητική και premium χαρακτήρα προϊόν σε ένα περιβάλλον γεμάτο παροχές και υποστήριξη προς τον πελάτη. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιαίτερη προσωπικότητα του ηλεκτρικού e-2008 το οποίο αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον πολυτελή χαρακτήρα του compact SUV της Peugeot, καθώς απουσιάζουν οι τριγμοί και οι θόρυβοι ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ και η εμπειρία οδήγησης είναι καθηλωτική, με εκπληκτική και ακαριαία απόκριση στο γκάζι και επιδόσεις που αγγίζουν καθαρόαιμα σπορ μοντέλα.

Σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή μέσα από τα προνόμια του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και την ικανότητα για απόσβεση του κόστους σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ένα μοντέλο συμβατικής τεχνολογίας (λόγω του περιορισμένου κόστους σε καύσιμα και συντήρηση), το Peugeot e-2008 είναι αυτή την στιγμή η κορυφαία επιλογή για όποιον αναζητά ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα συνδυάζει στον μέγιστο βαθμό το απαράμιλλο στιλ με μία μοναδική ικανότητα να του προσφέρει πρωτόγνωρες οδηγικές απολαύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο εμπνευσμένος σχεδιασμός του νέου Peugeot 3008
Peugeot: Δωρεάν έλεγχος ασφαλείας
Δοκιμή: Peugeot e-2008