Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους

ΝΕΑ

Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους

ΝΕΑ

Η Tesla θα επιτρέπει να φορτίζουν σε κάποιους Superchargers της Noρβηγίας και τα οχήματα που δεν φέρουν το έμβλημά της. Πρόκειται για μια χειρονομία καλής θέλησης ή υποχρεούται από τη νομοθεσία της χώρας;

Advertisement
Advertisement

Σε μια επαναστατική κίνηση προχωρά η Tesla, η οποία είναι αποφασισμένη να καταστήσει τους Superchargers της προσβάσιμους και σε όσους διαθέτουν διαφορετικής μάρκας ηλεκτρικό.

Η πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να εκδημοκρατίσει τους προηγμένους ταχυφορτιστές της είχε γνωστοποιηθεί σε πρώτη φάση τον περασμένο Δεκέμβριο μέσω μιας δημοσίευσης στο twitter από τον Elon Musk.

Πριν από λίγες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια δημόσια έγγραφα που αφορούν τον νομό Βεστλαντ της δυτικής Νορβηγίας (πιο “εξηλεκτρισμένη” χώρα παγκοσμίως) και αναφέρουν πως η Tesla εξετάζει την εγκατάσταση πέντε Superchargers που θα είναι διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες μοντέλων της.

Advertisement

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν κατόπιν κρατικής χρηματοδότησης και θα καταστούν προσβάσιμοι στους οδηγούς από το δεύτερο τετράμηνο του 2022.

Advertisement

Σημειώνεται πως μετά από οδηγία της EE για τυποποίηση των συνδέσμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι Superchargers της Tesla χρησιμοποιούν βύσματα CCS2. Αυτά είναι συμβατά με τα περισσότερα νέα οχήματα που διατίθενται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος.

Προσώρας η Tesla δεν επιτρέπει τη φόρτιση ηλεκτρικών μοντέλων μέσω των ταχυφορτιστών της. Αυτό, όπως φαίνεται από το 2022 θα αλλάξει, μέσω ενός απλού επαναπρογραμματισμού στο λογισμικό των φορτιστών.

tesla bitcoin

Advertisement

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, η εταιρεία του Elon Musk δεν αποκλείεται να πράξει και κάτι ανάλογο και στη Σουηδία. Η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας θέλει να επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών της και ως εκ τούτου προσφέρει χρηματοδότηση για εγκατάσταση μονάδων σε συνολικά 62 τοποθεσίες.

Το Teslamag, που μελετάει εκ του σύνεγγυς οτιδήποτε αφορά την Tesla – επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου από το σουηδικό Υπουργείο Μεταφορών – αναφέρει πως η αμερικανική εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για άντληση χρηματοδότησης και αναμένεται να εγκαταστήσει κάποιους φορτιστές.

Τέλος, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη κίνηση της Tesla δεν αποτελεί μια χειρονομία καλής θέλησης ούτε μια πράξη… αλτρουισμού. Σύμφωνα με τη νομοθεσία των παραπάνω δύο χωρών, εφόσον μια εταιρεία λάβει χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φορτιστών, είναι υποχρεωμένη να τους έχει «ανοιχτούς» για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών και όχι μόνο για τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πρακτικό είναι το νέο «μισό» τιμόνι της Tesla; (+video)
Τι θα συμβεί εάν καταστρέψετε την οθόνη του Tesla Model 3 κατά την οδήγηση; (+video)
Τι σκαρφίστηκε η Tesla προκειμένου να κάνει ταχύτερο το Roadster;