Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα οι νέες κορυφαίες Mercedes-AMG GT (+τιμή)

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα οι νέες κορυφαίες Mercedes-AMG GT (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα οι νέες κορυφαίες Mercedes-AMG GT (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Ένα από τα top δημιουργήματα στην ιστορία της Mercedes, η κορυφαία AMG GT των έως και 585 ίππων ανανεώνεται και πλέον είναι διαθέσιμη και στην αγορά της χώρας μας.

Advertisement
Advertisement

Η AMG GT δημιουργήθηκε πριν από περίπου μια 5ετία, για να επιτρέψει στη Mercedes να φέρει στην αγορά ένα από τα top coupe (και roadster) της ιστορίας της.

Πλέον και εν έτη 2020, η Mercedes προχώρησε σε μια ανανέωση που επικεντρώθηκε στην αύξηση της ισχύος του 4λιτρου V8 biturbo κινητήρα της, ο οποίος στην αρχική της έκδοση αποκτά 54 ίππους επιπλέον και έχει ισχύ 530 ίππων.

Με τον τρόπο αυτό η αρχική Mercedes-AMG GT ξεπερνά κατά 8 ίππους την έκδοση AMG GT S που καταργείται από τη γκάμα. Παράλληλα, διατηρούνται οι Mercedes-AMG GT C των 557 ίππων και η περιορισμένης παραγωγής AMG GT R των 585 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Περαιτέρω αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο αφορούν στην προσθήκη κάποιων στάνταρ στοιχείων στον εξοπλισμό όπως είναι η ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, καθώς και τα φρένα υψηλών επιδόσεων με δαγκάνες σε κόκκινο χρώμα.

Τιμολογιακά των κόστος της νέας Mercedes-AMG GT στη χώρα μας είναι:

Advertisement

AMG-GT Coupe: 196.024 ευρώ
AMG-GT C Coupe: 246.037 ευρώ
AMG-GT R Coupe: 272.462 ευρώ

AMG-GT Roadster: 215.843 ευρώ
AMG-GT C Roadster: 266.149 ευρώ

Advertisement

Σημειώστε ότι όπως συμβαίνει στα περισσότερα μοντέλα του είδους στη χώρα μας η φορολογία είναι πολύ υψηλή (αγγίζει το 50% της τελικής τιμή), αφού στην αρχική AMG-GT το Φ.Π.Α. και το Τέλος Ταξινόμησης φθάνουν μαζί τα 90.120 ευρώ, ενώ στην κορυφαία AMG-GT R τα 125.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μπαγκαζιέρα οροφής από τη Mercedes-AMG

Mercedes-Benz Vision Duet: Ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον

Mercedes AMG G63 με ρετρό στοιχεία