Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Μπαγκαζιέρα οροφής από την Mercedes-AMG

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπαγκαζιέρα οροφής από την Mercedes-AMG

Car Gadget

Μπαγκαζιέρα οροφής από την Mercedes-AMG

Car Gadget

Όταν έχεις αυτοκίνητο της Mercedes και πολύ περισσότερο όταν αυτό έχει και τη σφραγίδα της AMG, τότε δεν μπορεί να έχεις μπαγκαζιέρα οποιασδήποτε άλλης μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Είναι θέμα όχι μόνο γούστου αλλά και αρτιότερης εμφάνισης το να συνδυάσεις το Mercedes-AMG μοντέλο της αρεσκείας σου, με την ανάλογη μπαγκαζιέρα.

Η Mercedes-AMG προτείνει μια πολύ προχωρημένη μπαγκαζιέρα οροφής, που εκτός από το ποιοτικό υλικό για την παραγωγή της, έχει και σχεδίαση στην οποία περιλαμβάνεται και διαχύτης στο πίσω μέρος. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η προσοχή στην αεροδυναμική, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά με τα οποία ασχολείται η AMG σε όλα τα μοντέλα που βάζει τη σφραγίδα της και η μπαγκαζιέρα οροφής δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη. Μάλιστα, αξίζει να δει κανείς πως η Mercedes-AMG προσφέρει δύο διαφορετικές εκδόσεις για τη μπαγκαζιέρα της, με τη μία να είναι σχεδιασμένη μόνο για μοντέλα coupe όπως το C63. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον διαχύτη ο οποίος προσαρμόζεται για να ταιριάζει καλύτερα στην καμπύλη οροφή των coupe μοντέλων. Αυτό επιτρέπει καλύτερη ροή αέρα γύρω από τη μπαγκαζιέρα με μειωμένη ένταση στον παραγόμενο θόρυβο, ενώ μεταφέρει έως και 70 κιλά φορτίου.

Advertisement
Advertisement

Ανεξάρτητα πάντως από το βάρος που μπορεί να διαχειριστεί η μπαγκαζιέρα οροφής, αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς στο μυαλό του είναι πως με την εγκατάσταση στο αυτοκίνητο, η μεταφορική ικανότητα επεκτείνεται κατά 410 λίτρα. Προφανώς και αυτή η λύση απευθύνεται σε όσους έχουν (ή θέλουν να αποκτήσουν) κάποιο από τα μικρότερα μοντέλα της Mercedes-AMG και μοιάζει να μην είναι και τόσο χρήσιμο ως αξεσουάρ για τα μεγάλα μοντέλα της εταιρείας. Παρά το αεροδυναμικό του σχήμα και το σήμα AMG, η Mercedes λέει ότι η μπαγκαζιέρα οροφής έχει έγκριση τύπου μόνο μέχρι την ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα- κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις ικανότητες των μοντέλων της, για πολλά από τα οποία, η ταχύτητα αυτή είναι προσεγγίσιμη σε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Τιμές για τις δύο εκδοχές της μπαγκαζιέρας, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά οι ενδιαφερόμενοι έτσι και αλλιώς θα πρέπει να περιμένουν έως τον Νοέμβριο όταν και θα αρχίσει η διάθεση του συγκεκριμένου αξεσουάρ από τους επίσημους αντιπροσώπους της μάρκας.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η επόμενη Mercedes-AMG GT όπως θα μπορούσε να είναι 

Η Mercedes-Benz X-Class της Kahn μοιάζει με στρατιωτικό όχημα

Advertisement

Η νέα Maybach-Mercedes S-Class θα είναι υπέρ- πολυτελής