Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha XSR900 2022: Θεαματική αναγέννηση

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha XSR900 2022: Θεαματική αναγέννηση

NEWSMOTO

Yamaha XSR900 2022: Θεαματική αναγέννηση

NEWSMOTO

Η σειρά XSR της κατηγορίας Sport Heritage της Yamaha δεν μοιάζει με καμία άλλη. Κάθε μοντέλο αποδίδει φόρο τιμής σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες και σχεδιασμούς από την πλούσια ιστορία της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους αναβάτες που ενδιαφέρονται για τις υψηλές επιδόσεις, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά σε κινητήρα και πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός, στον οποίο ο γνήσιος σεβασμός προς το παρελθόν ενσωματώνει απρόσκοπτα τις υψηλές επιδόσεις και την διαχρονική ομορφιά, είναι η κινητήρια δύναμη της φιλοσοφίας Faster Sons της Yamaha. Μιλά σε εκείνους που θέλουν να βιώσουν μια σπουδαία εμπειρία οδήγησης, αλλά θέλουν ταυτόχρονα να το ζήσουν με εντυπωσιακό στυλ. Προσφέροντας στους αναβατές στυλ scrambler την ελευθερία να αναδεικνύουν την προσωπικότητά τους, κάθε μοντέλο XSR αποτελεί ένα ιδανικό λευκό χαρτί για εύκολη προσαρμογή και εξατομίκευση.

Μπορείτε να απολαύσετε την ελευθερία για δημιουργικότητα που προσφέρουν τα μοντέλα XSR, στις πολλές, μοναδικές και όμορφες κατασκευές ιδιωτών που προέρχονται από την ολοένα και μεγαλύτερη custom σκηνή τα τελευταία 7 χρόνια. Δεν εμπνέουν μόνο τους υπόλοιπους αναβάτες, αλλά παράλληλα εμπνέουν και σε μεγάλο βαθμό την ίδια την Yamaha, όσον αφορά στις σχεδιαστικές επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση της πρώτης XSR900 το 2016, η κατηγορία Sport Heritage έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει και έχει καθιερωθεί ως μία σημαντική κατηγορία στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα, είναι καιρός να επιβεβαιωθεί η θέση της XSR900 ως η απόλυτη μοτοσυκλέτα Faster Sons, μια μοτοσυκλέτα που αποδίδει το πρωτοποριακό πνεύμα της Yamaha, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τις πιο πρόσφατες και μοναδικές, από σχεδιαστικής άποψης, μοτοσυκλέτες και οι οποίες διαθέτουν συναρπαστικό χαρακτήρα οδήγησης αλλά και αποκλειστική τεχνολογία.

Με γνώμονα τη φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha η νέα XSR900 αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Sport Heritage κατηγορία μοτοσικλετών της διατηρώντας τις έντονες γωνίες και προσθέτοντας πινελιές όπως το πίσω μέρος της σέλας τύπου 80’s, το μικρό στρογγυλό φωτιστικό σώμα εμπρός και τις μικρές λεπτομέρειες που γυρίζουν τον χρόνο πίσω στο αισθητικό κομμάτι.

Advertisement

Η νέα XSR900 έρχεται για το 2022 με τον αναβαθμισμένο CP3 τρικύλινδρο κινητήρα των 889 κ.εκ. προδιαγραφών Euro5 ο οποίος αποδίδει 119 ίππους και 93Nm ροπής. Είναι πλέον εξοπλισμένος με σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-By-Wire, ενώ συνοδεύεται από μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων IMU η οποία ελέγχει το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, το σύστημα ανύψωσης του εμπρός τροχού, το σύστημα ανύψωσης του πίσω τροχού σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος, το ABS στροφής και τις τέσσερις επιλογές οδήγησης.

Ο σκελετός νέας γενιάς τύπου Deltabox αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η XSR900 συνδυάζει μοναδικά την παραδοσιακή σχεδίαση της Yamaha με την πιο πρόσφατη τεχνολογία στις sport μοτοσυκλέτες δρόμου.

Advertisement

40 χρόνια πίσω στην δεκαετία του 1980, το πλαίσιο Deltabox ήταν μια πρωτοποριακή νέα τεχνολογία που άλλαξε για πάντα τον κόσμο των αγώνων. Η Yamaha, ήδη φημισμένη για την πρωτοποριακή τεχνολογία της, η οποία καθιέρωσε την εταιρεία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στους αγώνες δρόμου, ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που προχώρησε από τον συμβατικό σωληνοειδή σκελετό και ανέπτυξε αυτό που ήταν τότε ένα αμφιλεγόμενο και τολμηρό σχέδιο. Με πολλές νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το πλαίσιο Deltabox απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία την ανωτερότητά του.

Τη δεκαετία του 1980, το πλαίσιο Deltabox παρουσιάστηκε σε πολλά μοντέλα δρόμου της Yamaha και από τότε η ιδέα βελτιώθηκε και τελειοποιήθηκε. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας Faster Sons, με σεβασμό στην καταγωγή, μαθαίνοντας από το παρελθόν για την ανάπτυξη ενός καλύτερου προϊόντος για τον σύγχρονο αναβάτη.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν ακτινική τρόμπα της Brembo και δύο δίσκους 298mm εμπρός. Στην αψεγάδιαστη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας συμβάλουν και οι νέοι αλουμινένιοι τροχοί 10 ακτίνων.

Η κυκλική μονάδα LCD του προηγούμενου μοντέλου αντικαθίσταται πλέον με μια πολύ πιο έγχρωμη οθόνη TFT 3,5 ιντσών με στροφόμετρο τύπου γραμμής που αλλάζει χρώμα στις ανοδικές σ.α.λ., ενώ διαθέτει επίσης μια ρυθμιζόμενη οθόνη με δευτερεύοντες πληροφορίες. Η διαχείριση της επιλογής της λειτουργίας οδήγησης γίνεται εύκολα μέσω των εργονομικών διακοπτών του τιμονιού.

Η νέα XSR900 θα είναι διαθέσιμη στο χρώμα Legend Blue, κυανό με χρυσαφί πιρούνια και ζάντες, αλλά και στο Midnight Black, με κόκκινες λεπτομέρειες, μαύρα πιρούνια και χειριστήρια.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Δοκιμή: Yamaha Tracer 9 GT 2021 (+video)
Yamaha: Νέα χρώματα για τα scooters του 2022
Η Yamaha ετοιμάζει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με R7