Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Wankel κινητήρας, 220 ίπποι, 129 κιλά σε δύο τροχούς! (+video)

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wankel κινητήρας, 220 ίπποι, 129 κιλά σε δύο τροχούς! (+video)

NEWSMOTO

Wankel κινητήρας, 220 ίπποι, 129 κιλά σε δύο τροχούς! (+video)

NEWSMOTO

Βρετανοί δημοσιογράφοι βάζουν στην πίστα την μοναδική Crighton CR700W και προκαλούν με τον ήχο του wankel κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Crighton Racing αρχίζει πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν αποφάσισε να αναλάβει και να συνεχίσει το σχέδιο της μοναδικής Norton NRV588. Το περίεργο που είχε η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ήταν ότι χρησιμοποιούσε περιστροφικό κινητήρα (ρότορα) με επιδόσεις που πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Η Crighton βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο το 2022, καθώς οι άνθρωποι της μικρής εταιρίας ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της CR700W αγωνιστικής μοτοσικλέτας. Η CR700W χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό κινητήρα με δύο ρότορες 690 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 220 ίππους και 142Nm ροπής!

Advertisement
Advertisement

Και αν αυτό δεν σας εντυπωσίασε, τότε θα προσθέσουμε πως το σύστημα κινητήρα – κιβώτιο – υδραυλικά ζυγίζει μόλις 43 κιλά… δηλαδή νούμερα μοτοσικλέτας Moto3! Το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας φτάνει μόλις τα 130 κιλά, χαμηλότερο δηλαδή από μοτοσικλέτα MotoGP.

Ο κινητήρας κατασκευάζεται από την Crighton, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων τύπου κασέτα είναι της Nova Transmissions με μονόδρομο συμπλέκτη. Το πλαίσιο είναι της Spondon αλουμινίου σε συνέχεια του πρωτότυπου της Norton, το ίδιο και το ρυθμιζόμενο ψαλίδι, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Ohlins.

Advertisement

Οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα της Dymag και τα φρένα της Brembo συμπληρώνοντας ένα απίθανο πακέτο περιφερειακών. Εκείνο που δεν αναφέρεται είναι το πακέτο ηλεκτρονικών της μοτοσικλέτας το οποίο ελπίζουμε να υπάρχει για να μπορεί να οδηγήσει κάποιος την πανίσχυρη CR700W.

Advertisement

Και αν η ιπποδύναμη, ο περιστροφικός κινητήρας και ο σχεδιασμός της μοτοσικλέτας σας εντυπωσίασαν, τότε καθίστε να μάθετε και την τιμή της. Η CR700W κοστίζει 100.000 ευρώ! Απολαύστε Βρετανούς δημοσιογράφους να οδηγούν για πρώτη φορά τη μοτοσικλέτα σε πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)
Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)